aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΑμφιβολίες 100 ημέρες πριν από τη σέντρα του Euro

Αμφιβολίες 100 ημέρες πριν από τη σέντρα του Euro

Εκατό ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη διοργάνωση, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Euro 2020 αναβλήθηκε για το 2021 λόγω Covid-19 και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου σε 12 πόλεις, σε 12 χώρες.

Η OYEFA αρνήθηκε να σχολιάσει την προσφορά του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ώστε η Αγγλία να φιλοξενήσει περισσότερους αγώνες και ανέφερε ότι στις 5 Απριλίου θα συζητηθεί η κατάσταση. Ο Nτάνιελ Κοχ, σύμβουλος Υγείας της ΟΥΕΦΑ και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν αναμένεται η αναβολή ή η ακύρωση του τουρνουά. Η ΟΥΕΦΑ μελετά, όσον αφορά στην παρουσία θεατών, διάφορα σενάρια: 100% των θεατών, από 50% έως 100%, από 20% έως 30% ή χωρίς φιλάθλους.

Η επιθυμία της ΟΥΕΦΑ είναι το Euro 2020 να διεξαχθεί σε 12 χώρες, όμως δεν μπορεί να ελέγξει τους υγειονομικούς κανονισμούς που επιβάλλονται ανά πάσα στιγμή, από τις κυβερνήσεις των αντίστοιχων χωρών υποδοχής. Ο Λόιτς Ραβένελ, επιστημονικός συνεργάτης του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της ΦΙΦΑ και του πανεπιστημίου της πόλης, διαβεβαίωσε ότι «εάν η μορφή ήταν ήδη περίπλοκη, με την πανδημία είναι μη βιώσιμη».
Από την άλλη, ο Ζβίγκνιεβ Μπόνιεκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ και πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, δήλωσε ότι «είναι πλέον πιο εύκολο το Euro να γίνει σε 12 χώρες παρά σε μία μόνο.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ