aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEURO«Αυτοκτόνησε» η Ελβετία, έκλεψε τον βαθμό η Ουαλία! (vid)

«Αυτοκτόνησε» η Ελβετία, έκλεψε τον βαθμό η Ουαλία! (vid)

Η ανώτερη Ελβετία προηγήθηκε με κεφαλιά του Εμπολό στο 47’, οπισθοχώρησε και η Ουαλία την τιμώρησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Μουρ στο 74’, ενώ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Γκαβράνοβιτς, για τον 1ο όμιλο.

Ουαλία και Ελβετία ήρθαν ισόπαλες με 1-1, στην πρεμιέρα τους για τον 1ο όμιλο του Euro 2020, με την… Τουρκία να χαίρεται περισσότερο από τις δύο ομάδες για το εν λόγω αποτέλεσμα, αφού ουδείς ξεφεύγει στην «μάχη» για την δεύτερη θέση.

Ο Εμπολό έβαλε τους τυπικά φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του στο 49’, ενώ πρωταγωνίστησε και σε άλλες φάσεις, με σημαντικότερη εκείνη όπου ο Γκαβράνοβιτς -που είχε μπει αλλαγή ένα λεπτο πριν- έκανε το 0-2 στο 85’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς με την χρήση VAR για οφσάιντ.

Στο μεσοδιάστημα, οι «γηπεδούχοι» φρόντισαν να απαντήσουν με το… ίδιο νόμισμα και τον απομονωμένο στην επίθεση Μουρ να κάνει το 1-1 στο 74ο λεπτό.

Μονόλογος αλλά χωρίς αντίκρισμα το πρώτο μέρος για την Ελβετία, ανέβηκε στην επανάληψη μετά την αλλαγή του Σακίρι η Ουαλία.

Μόνη πρώτη στον όμιλο η Ιταλία με 3 βαθμούς, από έναν έχουν πλέον οι δυο σημερινοί αντίπαλοι, ενώ χωρίς πόντο είναι η Τουρκία.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Άλεν, Ράμσεϊ (90+3′ Αμπαντού), Μορέλ, Μπέιλ, Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μπέιλ, Μουρ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σχερ, Ακάνζι, Εμπαμπού, Τσάκα, Φόιλερ, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς).

Σκόρερ: Μουρ 74′ / Εμπολό 49′

Κίτρινες: Μουρ / Σχερ, Εμπαμπού

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία).

Ά Βοηθός Διαιτητής: Μίκαελ Ντανός (Γαλλία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία).

4ος Διαιτητής: Σρνταν Γιοβάνοβιτς (Σερβία).

VAR: Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία).

AVAR: Ζερόμ Μπρισάρντ (Γαλλία), Μπενζαμίν Παζ (Γαλλία), Πάβελ Γκιλ (Πολωνία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

49′ ΓΚΟΛ 1-0 η Ελβετία, με την εκτέλεση κόρνερ του Σακίρι από δεξιά και την κεφαλιά του Εμπολό από το ύψος της μικρής περιοχής να καταληγει στην δεξιά πλευρά της εστίας του Γουόρντ.

74′ ΓΚΟΛ 1-1 ισοφαρίζει η Ουαλία, με την κεφαλιά του Μουρ, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

85′ Ο Γκαβράνοβιτς σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, αλλά είναι οφσάιντ, όπως επιβεβαιώνεται μέσω VAR στην κεφαλιά πάσα του Εμπολό και το 1-1 παραμενει!

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ