aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΑυτά είναι τα χρήματα που μοίρασε η UEFA για το Euro- Τόσα πήραν Ιταλία και...

Αυτά είναι τα χρήματα που μοίρασε η UEFA για το Euro- Τόσα πήραν Ιταλία και Αγγλία

Το ποσό των 331 εκατομμυρίων μοίρασε στις 24 εθνικές ομοσπονδίες των χωρών, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν στο Euro του 2020, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που μοιράστηκε στο Euro του 2016 κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τις δύο ομάδες, που έφτασαν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ, εν αντιθέσει με την φιναλίστ Αγγλία που εισέπραξε το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά τις ομάδες, οι οποίες έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, το Βέλγιο είναι το πιο κερδισμένο από όλες. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έβαλαν στο ταμείο τους το ποσό των 16,25 εκατομμυρίων ευρώ, εν αντιθέσει με την Ελβετία και την Τσεχία που εισέπραξαν 14,75 εκατομμυρίων και την Ουκρανία που καρπώθηκε το ποσό των 14,25 εκατομμυρίων.

Ομάδες όπως οι Γερμανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ουαλία θα μοιραστούν η καθεμιά τους, το ποσό των 12, 75 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ολλανδία θα εισπράξει 13,75 εκατομμύρια ευρώ, η Δανία 18,25 εκατομμύρια, ενώ η Ισπανία 19,25 εκατομμύρια. Εκτός όμως από τις ομοσπονδίες κερδισμένες από το Euro, θα βγουν και οι ομάδες που έδωσαν παίκτες τους στις εθνικές ομάδες, καθώς όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ η UEFA θα μοιράσει σε αυτούς ένα ποσό της τάξεως των 130 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ