aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΈτσι άρχισε η ιστορία: Σαν σήμερα το πρώτο γκολ του Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Έτσι άρχισε η ιστορία: Σαν σήμερα το πρώτο γκολ του Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Σαν σήμερα, πριν 17 χρόνια, άρχισε να γράφει ιστορία στη La Liga ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός, σε ηλικία 17 ετών πέτυχε το πρώτο -από τα εκατοντάδες που ακολούθησαν- τέρμα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι ήταν κόντρα στην Αλμπαθέτε, για την 34η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ στην πλάτη δεν είχε το χαρακτηριστικό 10, αλλά το 30.

Ο πιτσιρικάς το πανηγύρισε έξαλλα σκαρφαλώνοντας στην πλάτη του μεγάλου σταρ της
ομάδας εκείνη την περίοδο, Ροναλντίνιο. Μάλιστα, στο ίδιο παιχνίδι έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, ως οφσάιντ.

Το… έγκυρο γκολ ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, αφού είχε προηγηθεί το τέρμα του Σαμουέλ Ετό στο 66′. Το ντεμπούτο του, βέβαια, δεν είχε γίνει σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά πέντε μήνες νωρίτερα κόντρα στην Εσπανιόλ.

Από τότε μέχρι και σήμερα, όλα είναι… χρυσή ιστορία. Ο «Λέο» είναι πρώτος σκόρερ (672 γκολ) και σε συμμετοχές (778) στην ιστορία του καταλανικού συλλόγου, τον οποίο έχει οδηγήσει σε 35 τίτλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ