aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΕπίσημη καταγγελία της La Liga στην UEFA για τη συμφωνία της Παρί με τον Εμπαπέ

Επίσημη καταγγελία της La Liga στην UEFA για τη συμφωνία της Παρί με τον Εμπαπέ

Βράζουν στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το κάζο που υπέστησαν στην υπόθεση του Κιλιάν Εμπαπέ, που τελικά θα παραμείνει οριστικά και αμετάκλητα στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να ανακοινώνουν και τη συμφωνία με τον 23χρονο.

Αυτά τα συναισθήματα εκφράζονται, μάλιστα, και μέσω της διοργανώτριας του ισπανικού πρωταθλήματος, της La Liga, που κατήγγειλε επίσημα στην UEFA την Παρί Σεν Ζερμέν για τη συμφωνία της με τον Γάλλο επιθετικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αντιμέτωπη με την πιθανή ανακοίνωση του Κιλιάν Εμπαπέ (σ.σ. δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα ο παίκτης) να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, η LaLiga θέλει να δηλώσει ότι αυτού του είδους η συμφωνία απειλεί την οικονομική βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και την αθλητική ακεραιότητα μεσοπρόθεσμα, όχι μόνο από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και από τα εγχώρια πρωταθλήματά μας.

Είναι σκανδαλώδες ότι ένας σύλλογος όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, που την περασμένη σεζόν έχασε περισσότερα από 220 εκατομμύρια ευρώ, αφού είχε συσσωρεύσει ζημιές 700 εκατομμυρίων ευρώ τις τελευταίες σεζόν (ακόμη και δηλώνοντας έσοδα από χορηγίες πολύ αμφίβολου ποσού) με κόστος αθλητικού προσωπικού γύρω στα 650 εκατομμύρια για αυτή τη σεζόν 21/22, μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια συμφωνία αυτών των χαρακτηριστικών, ενώ οι σύλλογοι που θα μπορούσαν να αποδεχτούν την άφιξη του παίκτη χωρίς να δουν τον μισθολογικό τους λογαριασμό να διακυβεύεται, μένουν χωρίς να μπορούν να τον υπογράψουν.

Για όλα τα παραπάνω, η LaLiga πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά της PSG ενώπιον της UEFA, των διοικητικών και φορολογικών αρχών στη Γαλλία και ενώπιον των αρμόδιων φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το οικονομικό οικοσύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τη βιωσιμότητά του.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, η LaLiga έχει ήδη κάνει καταγγελίες κατά της PSG για μη συμμόρφωση με το FFP της UEFA, με αποτέλεσμα η UEFA να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στην PSG, αν και το CAS τις ανακάλεσε με ένα περίεργο ψήφισμα.

Η La Liga και πολλοί ευρωπαϊκοί θεσμοί ποδοσφαίρου ήλπιζαν ότι με την είσοδο του προέδρου της PSG, κ. Νασέρ Αλ Κελαϊφί, στα όργανα διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα απέφευγε από αυτές τις πρακτικές γνωρίζοντας τις σοβαρές ζημιές που προκαλούν, αλλά δεν ήταν έτσι, ακριβώς το αντίθετο. Όντας η PSG με απαράδεκτες μισθολογικές μάζες, με μεγάλες οικονομικές απώλειες τις προηγούμενες σεζόν, αναλαμβάνει μια αδύνατη επένδυση σε αυτήν την κατάσταση, που αναμφίβολα συνεπάγεται μη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς οικονομικού ελέγχου όχι μόνο της UEFA, αλλά και του ίδιου του γαλλικού ποδοσφαίρου. .

Αυτές οι συμπεριφορές υποδηλώνουν ακόμη περισσότερο ότι οι κρατικοί σύλλογοι δεν σέβονται ή θέλουν να σέβονται τους κανόνες ενός οικονομικού τομέα τόσο σημαντικού όσο το ποδόσφαιρο, κλειδί για τη βιωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά του προέδρου της PSG, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, λόγω της ιδιότητάς του ως μέλους της πρώην UEFA, προέδρου της ECA, αποτελεί κίνδυνο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο ίδιο επίπεδο με τη Super League».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ