aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΕισαγγελέας για Μέσι: «Εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης»

Εισαγγελέας για Μέσι: «Εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης»

Με τις αγορεύσεις του δημόσιου κατήγορου και των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά και αυτή του Εισαγγελέα ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη του Λιονέλ Μέσι για την υπόθεση της φοροδιαφυγής.

Αναμένεται, λοιπόν, η απόφαση του δικαστηρίου ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία που έχει βάλει στο επίκεντρο τον Αργεντινό άσο της Μπαρτσελόνα όχι όμως για αγωνιστικούς λόγους. Κατά την απολογία του, ο Μέσι επανέλαβε όσα είχε πει και στην προανακριτική διαδικασία, ότι δηλαδή δεν γνώριζε τίποτα, απλά υπέγραφε όσα συμβόλαια του έδινε ο πατέρας του με τη δική του παρότρυνση.

O γενικός Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης εναντίον του Αργεντινού. Μίλησε για εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης και τόνισε ότι ακόμα και ένα παιδί δέκα χρόνων θα μπορούσε να διαβάσει τα συμβόλαια και να αντιληφθεί τις απάτες! Πρότεινε δε φυλάκιση και για τον ίδιο και για τον πατέρα του!

«Ο Χόρχε Μέσι αναγνώρισε ότι μιλούσε στον γιο του για την αναγκαιότητα να υπογράψουν κάποιες συμφωνίες. Και τι γινόταν μετά; Δεν μιλούσαν πια; Δεν του έκανε καμία ερώτηση ο γιος; Δεν έλεγαν κάτι περισσότερο; Ακόμα και

Οι ισχυρισμοί του Μέσι, πάντως, φαίνεται πως έπεισαν τον συνήγορο των οικονομικών αρχών, ο οποίος στην αγόρευσή του ζήτησε την αθώωση του ποδοσφαιριστή. «Η απάτη συντελέστηκε εξαιτίας αποφάσεων του πατέρα. Αυτός ήταν το alter ego του παίκτη στα οικονομικά ζητήματα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

«Από την άλλη, ο Χόρχε Μέσι δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν του εξήγησαν περί τίνος πρόκειται. Μπορεί να μην είχε γνώση για όλα, ωστόσο ήξερε τι συνέβαινε» συμπλήρωσε αναφερόμενος στον πατέρα του Μέσι, ο οποίος αν τελικά κριθεί ένοχος κινδυνεύει με φυλάκιση 18 μηνών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ