aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΕίκοσι χρόνια από την... ζωγραφιά του Ζιντάν κόντρα στη Λεβερκούζεν (vids)

Είκοσι χρόνια από την… ζωγραφιά του Ζιντάν κόντρα στη Λεβερκούζεν (vids)

Ήταν 15 Μαΐου 2002. Στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκόβης. Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Ρεάλ – Λεβερκούζεν. Στο 45ο λεπτό του αγώνα. Το σκορ είναι ήδη 1-1.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος βγάζει την σέντρα από αριστερά. Η μπάλα παίρνει ύψος. Φτάνει στον Ζιντάν. Ο Γάλλος ζυγίζει το αριστερό πόδι του, πιάνει το βολέ, κάνει το γυριστό σουτ, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Τόσο απλά το περιγράφεις, αλλά τι έμπνευση, τι αυτοσχεδιασμός και τι εκτέλεση!

Η Γλασκώβη μένει άφωνη, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίνεται για μια ακόμα φορά στη μαγεία του Ζιντάν.

Η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για ένατη φορά στην ιστορία της. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ραούλ στο 9ο λεπτό. ο Λούσιο είχε ισοφαρίσει για τους Γερμανούς πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Ζιντάν σκόραρε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αυτό το γκολ σφράγισε την επικράτηση των Μαδριλένων και σημάδεψε την δική του καριέρα…

«Νιώθω ότι αυτό το βολέ ήταν ένα πανέμορφο και μοναδικό γκολ. Δεν σχεδιάζεις τέτοια γκολ. Πρέπει απλά να είσαι έτοιμος όταν σου δοθεί η ευκαιρία. Χτύπησα την μπάλα με ακρίβεια, γρήγορα και σωστά. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πόσο τυχερός είμαι που τη βρήκα στη σωστή γωνία και στο σωστό ύψος. Είμαι περήφανος που αυτό το γκολ μας χάρισε το τρόπαιο. Ήταν μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου» είπε ο Γάλλος μερικά χρόνια μετά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ