aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΈφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της UEFA Λέναρντ Γιόχανσον

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της UEFA Λέναρντ Γιόχανσον

Ο μακροβιότερος πρόεδρος της UEFA – ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Απρίλιο του 1990 και κάθισε στο θώκο μέχρι μέχρι και τον Ιανουάριο του 2007 – Λέναρτ Γιόχανσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Τρίτης (4/6) όπως ανακοίνωσαν τα σουηδικά ΜΜΕ.

Ο Σουηδός παράγοντας γεννήθηκε το 1929 στην Μπρόμα και ήταν από μικρή ηλικία οπαδός της ΑΪΚ. Ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας της Στοκχόλμης το 1967 κι έμεινε μέχρι το 1980. Από το 1985 έως το 1990 ήταν πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του.

Αποχώρησε εκείνο το έτος (1990), όταν κι εκλέχθηκε στην προεδρία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Παρέμεινε μέχρι το 2007 όταν και τον διαδέχθηκε στο Ντίσελντορφ ο Μισέλ Πλατινί. Τότε του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου προέδρου της UEFA.

Ήταν ο εμπνευστής του Champions League με τη μορφή που το γνωρίζουμε, καθώς η διοργάνωση έκανε ντεμπούτο επί θητείας του (1992). «Το σουηδικό ποδόσφαιρο πενθεί. Ο Λέναρτ Γιόχανσον είναι νεκρός. Πέθανε στον ύπνο του μετά από μικρή περιπέτεια υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η σουηδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. «Η ΑΪΚ μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και τους οικείους του Γιόχανσον. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη|, ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ομάδας από τη Στοκχόλμη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ