aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE ADerby della Madonnina στη… Σαουδική Αραβία για την πρώτη κούπα

Derby della Madonnina στη… Σαουδική Αραβία για την πρώτη κούπα

Η περσινή πρωταθλήτρια της Ιταλίας, Μίλαν θα αντιμετωπίσει στις 21:00 την περσινή Κυπελλούχο, Ίντερ στο Ριγιάντ της Σαουδικής Αραβίας για τον μεγάλο τελικό του Super Cup!

Αυτός θα είναι μόλις ο 3ος τελικός στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Ο πρώτος ήταν ο τελικός Κυπέλλου το 1977 και ο δεύτερος το Super Cup το 2011. Και στους 2 προηγούμενους επικράτησε η Μίλαν και μάλιστα στο 90λεπτο, σκοράροντας σε αμφότερους από δύο γκολ. Συνολικά, αυτό θα είναι το 200ο «Derby della Madonnina» στην ιστορία. Στα προηγούμενα 199, οι «ροσονέρι» έχουν 63 νίκες, οι «νερατζούρι» 75, ενώ 61 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η Μίλαν βρίσκεται στη 2η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος στο -9 από την πρώτη Νάπολι. Την προηγούμενη αγωνιστική «κόλλησε» στο 2-2 με τη Λέτσε, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο από την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Φέτος, δείχνει διαφορετική εικόνα από την περασμένη σεζόν και της λείπει η σταθερότητα σε αποτελέσματα και εικόνα.

Η Ίντερ είναι ισόβαθμη με τη Γιουβέντους με 37 βαθμούς στην 3η θέση και προσπαθεί να μειώσει βαθμούς για να ανέβει όσο ψηλότερα γίνεται. Την περασμένη αγωνιστική νίκησε με 1-0 τη Βερόνα και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης. Παρόλα αυτά και οι «νερατζούρι» δυσκολεύονται να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κυρίως όταν αγωνίζονται μακριά από το γήπεδό τους.

O Σιμόνε Ιντζάγκι μετρά 3/3 κατακτήσεις Super Cup ως προπονητής, δύο με τη Λάτσιο και μία με την Ίντερ. Προπονητής της Ίντερ (Νοέμβριος 2016 – Μάιος 2017) υπήρξε ο τεχνικός της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι!

Πιθανές ενδεκάδες:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου – Καλάμπρια, Κγιάερ, Τομόρι, Ερναντές – Μπενασέρ, Τονάλι – Σαλεμάκερς, Ντίας, Λεάο – Ζιρού.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα – Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μκιταριάν, Ντιμάρκο – Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνες

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ