aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEConference League: Τεσσάρα πρωτιάς η Κοπεγχάγη, κάζο για Τότεναμ από τη Μούρα! (vid)

Conference League: Τεσσάρα πρωτιάς η Κοπεγχάγη, κάζο για Τότεναμ από τη Μούρα! (vid)

Η Κοπεγχάγη επικράτησε με 4-0 της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Σλόβαν-ΠΑΟΚ προκρίθηκε απευθείας στους «16». Κάζο για Τότεναμ από τη Μούρα (2-1) και πρώτη ήττα Κόντε, σε μπελάδες για την πρόκριση οι Σπερς.

Το απόλυτο κάζο για την Τότεναμ στο 90+4′! Οι Σπερς υπέστησαν ήττα-σοκ (2-1) με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα από τη Μούρα, την 5η του σλοβένικου πρωταθλήματος και την ομάδα με το χαμηλότερο ranking στους ομίλους των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2012! Ήττα που τους βάζει σε μπελάδες για την ευρωπαϊκή τους συνέχεια!

Οι Σπερς βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από το 11′ και το γκολ του Χόρβατ, φλερτάροντας ξανά με το αρνητικό αποτέλεσμα αφού για έβδομο διαδοχικό πρώτο ημίχρονο απέτυχαν να σημειώσουν τελική εντός εστίας! Ο Χάρι Κέιν έδωσε τη λύση της ισοφάρισης στο 72′ με ωραίο σκαφτό πλασέ και το σύνθημα της ανατροπής. Ωστόσο, αυτή όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά στο 90+4′ ο Μαρόζα «πάγωσε» την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, υυποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του ήττα ως προπονητής των Λονδρέζων. Την ίδια ώρα, η Φίτεσε επέστρεψε από το 3-1 και πήρε χρυσό βαθμό στην έδρα της πρωτοπόρου Ρεν με γκολ του Οπέντα στο 90′ (3-3), που τη φέρνει ισόβαθμη με την Τότεναμ μία αγωνιστική πριν από το φινάλε! Πλέον, οι Σπερς πρέπει να νικήσουν τη Ρεν σε δύο εβδομάδες για να προκριθούν και να περιμένουν γκέλα της Φίτεσε κόντρα στη Μούρα. Διότι αν νικήσει και η Φίτεσε, με δύο περισσότερα γκολ από ότι η Τότεναμ τους Γάλλους, θα περάσει λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων! Αν και τα δύο ματς λήξουν ισόπαλα, οι Λονδρέζοι διατηρούν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (υπενθυμίζεται ότι στα μεταξύ τους οι δύο ομάδες νίκησαν εντός έδρας, 3-2 και 1-0 αντίστοιχα).

Η βαθμολογία στον όμιλο της Τότεναμ

1. Ρεν 11 (10-7)
2. Τότεναμ 7 (11-8)
3. Φίτεσε 7 (9-8)
4. Μούρα 3 (4-11)

Την πρωτιά στον όμιλο του ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά η Κοπεγχάγη. Η ομάδα του Γιενς Θόρουπ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λίνκολν και το επιβεβαίωσε περνώντας με 4-0 από το Γιβραλτάρ, με κινητήριο δύναμη τα δύο γκολ στο πρώτο επτάλεπτο από Γιοχάνεσον (5′) και Λεράγκερ (7′). Μπόβινγκ και Χόιλουντ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για την ομάδα του Μάριου Οικονόμου (πέρασε αλλαγή στο 76′) και του Ζέκα που παραμένει νοκ-άουτ, η οποία και προκρίθηκε απευθείας στους «16» της διοργάνωσης.

Παλικαρίσιο βαθμό της τιμής κέρδισε η Ομόνοια στην έδρα της Καραμπάγκ. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είχε ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια, αλλά αυτό δεν την απέτρεψε από το να χαλάσει το… πάρτι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 66′ λόγω αποβολής του Κίκο και ανέτρεψαν το αρχικό 0-1 στο 88′ με το γκολ του Αντράντε. Ωστόσο, ο Γκόμεθ απάντησε στο 90′ και «σόκαρε» τους Αζέρους, στερώντας τους τη νίκη που θα τους έδινε μεγάλο προβάδισμα για την πρωτιά.

Στους «16» προκρίθηκε και η Φέγενορντ «κλέβοντας» τον βαθμό από τη Σλάβια Πράγας στο φινάλε (2-2).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Καϊράτ – Βασιλεία 2-3
Φλόρα – Παρτιζάν 1-0
Ελσίνκι – Αλασκέρτ 1-0
Καραμπάγκ – Ομόνοια 2-2
Λίνκολν – Κοπεγχάγη 0-4
Μακάμπι Χάιφα – Ουνιόν Βερολίνου 0-1
Μούρα – Τότεναμ 2-1
Ρεν – Φίτεσε 3-3
Σλάβια Πράγας – Φέγενορντ 2-2
Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ 0-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ