aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEConference League: Εξασφάλισαν τη συνέχεια Μακάμπι, Λίντσερ, Γάνδη και Βασιλεία

Conference League: Εξασφάλισαν τη συνέχεια Μακάμπι, Λίντσερ, Γάνδη και Βασιλεία

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο στους ομίλους του Europa Conference League μετά το κυρίως… πιάτο της 4ης αγωνιστικής, καθώς μετά την Καραμπάχ, άλλες τέσσερις ομάδες (οι Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΛΑΣΚ Λίντσερ, Γάνδη και Βασιλεία) εξασφάλισαν με τα αποτελέσματά τους μία απ’ τις πρώτες δύο θέσεις στους ομίλους τους και θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, είτε απευθείας στους «16», είτε στα play-offs μαζί με τους συλλόγους που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων του Europa League.

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι «καθάρισε» με σχετική άνεση την Ελσίνκι (3-0) και μαζί με την Λίντσερ που νίκησε με 2-0 την Αλασκέρτ, συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στον 1ο όμιλο και θα λύσουν τις… διαφορές τους για την πρωτιά στις 25 Νοεμβρίου στον αγώνα που θα γίνει στο Ισραήλ για την 5η αγωνιστική.

Στη Γάνδη, το γκολ του Τισουνταλί στο 80′ ισοφάρισε το προβάδισμα της Παρτιζάν από το 65ο λεπτό (Ουρόσεβιτς) και διατήρησε τους Βέλγους στη κορυφή του 2ου ομίλου, με την Ανόρθωση (έμεινε στους 2 βαθμούς) να έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για να προλάβει τους Σέρβους.

Στον 4ο όμιλο η Αλκμάαρ νίκησε με 2-0 την Κλουζ (με σκόρερ του δεύτερου τέρματος τον Βαγγέλη Παυλίδη, έπαιξε για 89′ ο Χατζηδιάκος) κι έκανε ακόμη ένα βήμα για την πρωτιά, την ώρα που η Γιάμπλονετς κατάφερε να «επιστρέψει» από το σε βάρος της 2-0 στη Δανία κόντρα στη Ράντερς, παίρνοντας μία πολύτιμη ισοπαλία με 2-2, που τη διατηρεί σε τροχιά… play-offs.

Στον όμιλο του ΠΑΟΚ (6ος) η Σλόβαν Μπρατισλάβας έκανε… περίπατο στο Γιβραλτάρ επί της Λίνκολντ Ρεντ Ιμπς (4-1), έπιασε… κορυφή (7β.) και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα που θα δώσει ο «δικέφαλος του Βορρά» με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα (22:00), για να δει πως θα διαμορφωθούν οι βαθμολογικές ισορροπίες.

Στην Κύπρο η Ομόνοια κράτησε τη Βασιλεία στο 1-1, αλλά έχασε τις ελπίδες της για να συνεχίσει (ως 2η) στη διοργάνωση και πλέον η πρωτιά θα παιχτεί ανάμεσα στους Ελβετούς και την Καραμπάχ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 4ης αγωνιστικής του Europa Conference League έχουν ως εξής:

1oς ΟΜΙΛΟΣ
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)– Ελσίνκι (Φινλανδία) 3-0
(22΄ Κούβας, 65΄ αυτ. Λίνγκμαν, 90΄+3΄ Χόζες)
ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία) – Αλασκέρτ (Αρμενία) 2-0
(12΄, 87΄ Νακαμούρα)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) – Ανόρθωση (Κύπρος) 2-2
(55΄ Σάπινεν, 58΄ Ζένιοφ – 29΄ Χριστοφή, 33΄ Πόποβιτς)
Γάνδη (Βέλγιο) – Παρτιζάν (Σερβία) 1-1
(80΄ Τισουνταλί – 65΄ Ουρόσεβιτς)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) – ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 2-0
(87΄ Ζαχέντι, 90΄+5΄ Σαγιαντμάνες)
Ρόμα (Ιταλία) – Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 22:00

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ράντερς (Δανία) – Γιάμπλονετς (Τσεχία) 2-2
(46΄ Χάμερσοϊ-Μιστράτι, 53΄ Καμαρά – 73΄ Κβαντάρα, 83΄ Κράτοσβιλ)
Άλκμααρ (Ολλανδία) – Κλουζ (Ρουμανία) 2-0
(5΄ Γκούντμουντσον, 86΄ Παυλίδης)

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία) – Φέγενορντ (Ολλανδία) 22:00
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 22:00

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) – Σλόβαν Μπρ. (Σλοβακία) 1-4
(45΄+3΄ Τσιπόλινα – 17΄, 26΄ Γκριν, 67΄ Κάβριτς, 71΄ Μραζ)
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) – Κοπεγχάγη (Δανία) 22:00

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Τότεναμ (Αγγλία) – Φίτεσε (Ολλανδία) 22:00
Ρεν (Γαλλία) – Μούρα (Σλοβενία) 22:00

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Καϊράτ (Καζακστάν) – Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-2
(68΄ Καντέ – 58΄ Γουαντζί, 72΄ Ζουμπίρ)
Ομόνοια (Κύπρος) – Βασιλεία (Ελβετία) 1-1
(17΄ Κακουλής – 58΄ Μίλαρ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στους «16» προκρίνονται απευθείας οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου. Οι σύλλογοι που θα εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση θα οδηγηθούν σε play-offs με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Europa League και οι 8 νικητές που θα προκύψουν θα περάσουν στους «16» του Conference League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ