aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEConference League: Άνετες νίκες για Βιγιαρεάλ και Φιορεντίνα

Conference League: Άνετες νίκες για Βιγιαρεάλ και Φιορεντίνα

Ματσάρα για γερά νεύρα διεξήχθη στην Τουρκία, εκεί όπου η Σίβασπορ των Χαρίση – Γούτα (αμφότεροι βασικοί) έχασε τον βαθμό μέσα από τα χέρια της απέναντι στην Μπαλκάνι, η οποία τελικά έφυγε με το διπλό κορυφής (3-4) χάρη σε buzzer beater στο 90+4΄. Το ξεκίνημα πάντως δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους Τούρκους, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 1΄με τον Ουλβεστάντ. Η ομάδα από το Κόσοβο ωστόσο αντέδρασε και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, φτάνοντας στο 3-1 χάρη σε γκολ των Τακί (20΄), Ποτοκού (31΄) και Κορένικα (66΄).

Το ασφαλές προβάδισμα ωστόσο σαν να τους… χαλάρωσε, με την Σίβασπορ να σαλπάρει για την αντεπίθεση και τελικά να ισοφαρίζει σε 3-3 στο 90΄ με σκόρερ τους Γιεσιλγιούρτ (75′) και Γιαταμπαρέ! Το θρίλερ ωστόσο δεν είχε τελειώσει, με την Μπαλκάνι να σοκάρει τους Τούρκους με γκολ του Κρασνίκι στο 90+4΄, σφραγίζοντας την παρθενική της νίκη στη διοργάνωση.

Στα βαριά «χαρτιά» της διοργάνωσης τώρα, η Βιγιαρεάλ διέλυσε με 5-0 την Αούστρια Βιέννης και έκανε το 3Χ3 στον όμιλο. Μπαένα και Νταντζούμα άνοιξαν τον δρόμο της νίκης, με τον Μοράλες να παίρνει τη σκυτάλη στο δεύτερο μέρος και να πετυχαίνει το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα των Ισπανών. Άνετη νίκη και για τη Φιορεντίνα που επικράτησε 3-0 μέσα στην έδρα της Χαρτς και μάζεψε το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο. Μαντραγκόρα, Κουαμέ και Γιόβιτς υπέγραψαν το διπλό στη Σκωτία, με τους Ιταλούς να παραμένουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Πιο δύσκολα αποδείχθηκαν τα πράγματα για τη Γουέστ Χαμ, η οποία ωστόσο έκαμψε την αντίσταση της Άντερλεχτ με 1-0 συνεχίζοντας απόλυτη στον όμιλο. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Σκαμάκα έπειτα από ασίστ του Λούκας Πακετά στο 79΄με τους Λονδρέζους να φτάνουν τους εννιά βαθμούς και να πλησιάζουν ακόμα πιο κοντά στην απευθείας πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ