aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΖιντάν: «Το πήρα σαν παίκτης, τώρα θέλω και σαν προπονητής»

Ζιντάν: «Το πήρα σαν παίκτης, τώρα θέλω και σαν προπονητής»

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έζησε μία φορά το όνειρο της κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης με τη Ρεάλ ως παίκτης και τώρα φιλοδοξεί να το κάνει και σαν προπονητής.

«Ήταν όνειρο για μένα να παίξω στη Ρεάλ και τώρα έχω την τύχη να είμαι προπονητής στον κορυφαίο σύλλογο του κόσμου, συνεπώς είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος», δήλωσε ο Γάλλος προπονητής.

«Το Champions League του 2002 ήταν πολύ σημαντικό για μένα, γιατί ήταν το μόνο τρόπαιο που μου έλειπε. Το γκολ αυτό ήταν πολύ όμορφο. Τέτοιο γκολ πετυχαίνεις μόνο μια φορά στην καριέρα σου. Προσπάθησα να το επαναλάβω αλλά ήταν κάτι που απλώς έγινε μία φορά, σε εκείνον τον τελικό. Δεν υπάρχει εξήγηση. Το να κατακτήσω το τρόπαιο που μου έλειπε με ένα τέτοιο γκολ ήταν κάτι σπουδαίο για μένα. Ελπίζω να τα καταφέρω και σαν προπονητής», πρόσθεσε ο «Ζιζού».

Όσο για το πώς προετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ατλέτικο, είπε: «Όταν ανέλαβα την ομάδα πριν πέντε μήνες ήταν κάτι νέο για μένα. Τώρα έχουμε μπροστά μας το μεγαλύτερο ματς της σεζόν. Ξέρουμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε γι’ αυτό από όλες τις απόψεις. Πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50/50. Το Champions League είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση και φτάσαμε στον πρώτο στόχο μας με την παρουσία μας στον τελικό. Πλέον θέλουμε να κάνουμε το παν για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Η Ατλέτικο θα αμυνθεί καλά. Πάντα το κάνει, όμως δεν μπορεί να πει κανείς πως πρόκειται για μία ομάδα που μόνο αμύνεται. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Σίγουρα έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αλλά μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή μόνο αν δουλέψουμε σαν σύνολο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ