aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΤσέλσι - Γιουβέντους 4-0: Καταιγιστικοί οι Μπλε έκαναν άλμα πρωτιάς

Τσέλσι – Γιουβέντους 4-0: Καταιγιστικοί οι Μπλε έκαναν άλμα πρωτιάς

Η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Γιουβέντους στο Στάμφορντ Μπριτζ για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League, με τους Λονδρέζους να επικρατούν με 4-0 και να υπερτερούν των Τορινέζων στην ισοβαθμία, ξεπερνώντας πλέον το 1-0 του πρώτου γύρου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης για να τερματίσουν πρώτοι θέλουν απλά νίκη την τελευταία αγωνιστική στη Ρωσία, κόντρα στην αδιάφορη Ζενίτ (η οποία τερμάτισε τρίτη) ή το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα φέρει η Γιουβέντους κόντρα στη Μάλμε στο Τορίνο.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ μπήκαν πιο δυνατά και ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι Λονδρέζοι κρατούσαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους και έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Η Τσέλσι πήρε κεφάλι στο σκορ στο 25ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζιγιές από τα δεξιά, ο Ρίντιγκερ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, αυτή στρώθηκε στον Τσάλομπα, ο οποίος με ωραίο βολέ την έστειλε στα δίχτυα του Στσέζνι.

Οι Ιταλοί που δεν ήταν σε καλή βραδιά έφτασαν πολύ κοντά στο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια άμεσα. Ο Λοκατέλι έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Λονδρέζων, ο Μοράτα πρόλαβε τον Μεντί στην έξοδο, της έδωσε κατεύθυνση προς την εστία, ωστόσο ο Σίλβα με καίρια επέμβαση λίγο πριν περάσει τη γραμμή την απομάκρυνε διώχνοντας σε πλάγιο.

Στο 37′ η Τσέλσι έχασε τον Ενγκολό Καντέ, λόγω τραυματισμού και για οκτώ λεπτά οι Λονδρέζοι έχασαν για λίγα λεπτά τα ηνία του παιχνιδιού. Βέβαια ότι και αν δοκίμασα οι παίκτες του Μαξ Αλέγκρι δεν τους βγήκε, με αποτέλεσμα να παραμένει το 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι μπήκε δυνατά, όπως και στο πρώτο μέρος και δεν άργησε να ανταμειφθεί. Αρχικά στο 56′ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ρις Τζέιμς. Ο Τσίλγουελ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντε Λιχτ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, με τον Άγγλο ακραίο αμυντικό να τη στέλνει στα δίχτυα με υπέροχο κοντρόλ.

Δύο λεπτά μετά, οι Λονδρέζοι πέτυχαν και τρίτο γκολ. Οι παίκτες του Τούχελ αντάλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα, τελικός αποδέκτης της ήταν ο Χάντσον Οντόι, ο οποίος με δυνατό σουτ.

Οι παίκτες της Γιουβέντους ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, δίχως όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα η Τσέλσι ήταν αυτή που βρήκε γκολ με τον Τίμο Βέρνερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου μέρους.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Μάλμε και Ζενίτ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Ο Ρίεκς σκόραρε για τους Σουηδούς στο 28ο λεπτό. Οι Ρώσοι έχασαν πέναλτι με τον Ντζιούμπα στο 52ο λεπτό, ενώ δέκα λεπτά πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR.

Στο 90′ οι Ρώσοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι. Ο Ρακίτσκι εκτέλεσε το πέναλτι και την έστειλε στα δίχτυα στο 90+2′. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ζενίτ εξασφάλισε το εισιτήριο για το Europa League και συγκαταλέγεται στις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού, αν τερματίσει δεύτερος στον όμιλό του.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσάλομπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Ζιγές, Χάντσον – Οντόι, Πούλισιτς

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Ραμπιό, Λοκατέλι, Μπεντανκούρ, ΜακΚένι, Κιέζα, Μοράτα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ