aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το αξίζει η Ατλέτικο

Στο Μιλάνο οι δύο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης θα κοντραριστούν για να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ντιέγο Σιμεόνε είναι από τους τυχερούς ανθρώπους που έχουν την ευκαιρία να ξαναπαίξουν το παιχνίδι που τους έχει στοιχειώσει. Πριν από δύο χρόνια η Ατλέτικο για μία άμυνα σε ένα κόρνερ που δεν βγήκε στην τελευταία φάση του τελικού έχασε από τη Ρεάλ την κατάκτηση της μεγάλης κούπας.

Η Ατλέτικο, αν το δούμε ψυχρά, είναι η ομάδα που αξίζει περισσότερο το τρόπαιο, καθώς αυτή πέταξε εκτός διοργάνωσης τα δύο φαβορί. Πριν μπούμε στα νοκ άουτ, η λογική έλεγε πως Μπαρτσελόνα και Μπάγερν θα φαγωθούν μεταξύ τους, φάνταζε δύσκολο να βρεθεί κάποιος να τους αποκλείσει σε νοκ άουτ παιχνίδια. Τελικά βρήκαν και οι δύο στην Ατλέτικο του Σιμεόνε τον δάσκαλό τους.

Η Ατλέτικο, παίζοντας με αυταπάρνηση, έχοντας πετύχει ο προπονητής της να κάνει ένα γκρουπ ανθρώπων να αμύνονται και να λειτουργούν σαν να είναι ένας άνθρωπος, πέταξε έξω τα δύο μεγάλα φαβορί κατορθώνοντας να σκοράρει και στα 4 παιχνίδια που έδωσε με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν.

Είναι ο τρόπος παιχνιδιού της Ατλέτικο τέτοιος που οι λίγες φάσεις που βγάζει είναι καθαρές. Με την Μπάγερν για παράδειγμα και στα δύο παιχνίδια δημιούργησαν από δύο ευκαιρίες. Στο «Καλντερόν» ο Σαούλ σκόραρε με ατομική ενέργεια και το τετ α τετ του Τόρες πήγε στο δοκάρι. Στο Μόναχο ο Γκριζμάν σκόραρε σε τετ α τετ και ο Τόρες κέρδισε πέναλτι που το έχασε. Η δυσκολία για την Ατλέτικο είναι πως η Ρεάλ δεν θα αφήσει την Ατλέτικο να ταμπουρωθεί, θα της αφήσει μπάλα καθώς ψάχνει και αυτή τον χώρο.

Ο Ζιντάν έχει αρκετές επιρροές από τη συνεργασία του με τον Αντσελότι και λειτουργεί αρκετά συντηρητικά. Θέλει να είναι πειθαρχημένοι στο 4-3-3 οι παίκτες του και να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τους Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά. Η Ρεάλ δεν πήρε ρίσκο και δεν άνοιξε τις γραμμές, ακόμα και στα παιχνίδια στο «Μπερναμπέου» με Βόλφσμπουργκ και Σίτι, όπου οι αντίπαλοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Ζιντάν επιλέγει την ασφάλεια και να κρατηθεί το 4-3-3 με τις γραμμές να έχουν ισορροπία. Το μεγάλο όπλο αυτήν τη στιγμή της Ρεάλ λέγεται Μπέιλ. Ο Ουαλός είναι σε καλή κατάσταση και όταν αυτό συμβαίνει η Ρεάλ είναι άλλη ομάδα, καθώς μπορεί να χτυπάει με ταχύτητα στην πλάτη του αντιπάλου και να γίνεται επικίνδυνη και με μεγάλες μπαλιές.

Το βράδυ θα ξέρουμε αν ο Ζιντάν ξεκινήσει την προπονητική καριέρα του παίρνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ ή αν θα καταφέρει ο Τσόλο Σιμεόνε να ολοκληρώσει το θαύμα και να κάνει πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ