Θα… σφυρίζει το βίντεο ριπλέι!

Ο διαιτητής επικοινωνεί με δύο βοηθούς διαιτητές που είναι υπεύθυνοι για το βίντεο και οι οποίοι κάθονται σε ένα δωμάτιο στο στάδιο, όπου έχουν πρόσβαση σε όλες τις γωνίες από τις κάμερες...

Οι δοκιμές με την τεχνολογία του βοηθού διαιτητή, που έχει πρόσβαση στα ριπλέι των βίντεο στη διάρκεια των αγώνων ήταν επιτυχημένες. Γι’ αυτό και δρομολογείται η χρήση της στους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος από την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Η τεχνολογία αυτή που χρησιμοποιεί ριπλέι των βίντεο και διαιτητές εκτός του αγωνιστικού χώρου, εξελίχθηκε με στόχο να βοηθήσει τους ρέφερι να παίρνουν σωστότερες αποφάσεις και να βελτιώσει την ποιότητα των αγώνων.

Ο διαιτητής επικοινωνεί με δύο βοηθούς διαιτητές που είναι υπεύθυνοι για το βίντεο και οι οποίοι κάθονται σε ένα δωμάτιο στο στάδιο, όπου έχουν πρόσβαση σε όλες τις γωνίες από τις κάμερες. Αυτοί εξετάζουν τα γκολ που επιτυγχάνονται, τα πέναλτι που καταλογίζονται, τις απευθείας κόκκινες κάρτες και τις περιπτώσεις λανθασμένης ταυτότητας, όταν ένας παίκτης, ο οποίος παρατηρείται με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα, στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται στο συμβάν.

«Τα τεστ είναι θετικά τους τελευταίους οκτώ μήνες και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία αυτή από τη σεζόν 2018-19. Έχουμε την έγκριση της FIFA και είμαστε στο τελικό στάδιο για την εφαρμογή της», τόνισε εκπρόσωπος του ισπανικού πρωταθλήματος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Pais». Και η γερμανική λίγκα έχει ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιείται στους σημαντικούς αγώνες πρωταθλήματος.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ