aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΣτους «16» με χατ-τρικ Λεβαντόβσκι η Μπάγερν, διπλό... πρόκρισης για Μπαρτσελόνα (vid)

Στους «16» με χατ-τρικ Λεβαντόβσκι η Μπάγερν, διπλό… πρόκρισης για Μπαρτσελόνα (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε την Μπενφίκα με 4-1, έκανε το 4Χ4 στον 5ο όμιλο του φετινού Champions League και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, στον 500ο αγώνα της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Τα ζόρια άρχισαν… νωρίς για τους Λουζιτανούς, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει διαδοχικές προσπάθειες των Γκνάμπρι και Λεβαντόβσκι, μόλις στο 6ο λεπτό.

Παράλληλα, στο 15’, είδαν το γκολ του Βερίσμο, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Πίζι να ακυρώνεται με την χρήση VAR, για οφσάιντ του δεύτερου…

Ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στον Ντέιβις, τέσσερα λεπτά μετά, ο Παβάρ αστόχησε για λίγο στο 20’, αλλά στο 26ο λεπτό ήρθε το… αναπόφευκτο. Με τον Λεβαντόβσκι να σκοράρει με κεφαλιά για 79η φορά στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, στην 100η του συμμετοχή, από ασίστ του Κομάν!

Οι Βαυαροί ήταν… κεφάτοι και λίγο μετά το ημίωρο, πέτυχαν και το 2-0 με τον Λεβαντόβσκι αυτή την φορά να δημιουργεί και τον Γκνάμπρι να σκοράρει με φοβερό «τακουνάκι», στο 32’!

Ο ίδιος παίκτης απέτυχε να κάνει το 3-0 λίγα λεπτά, για να έρθει ο Μοράτο με κεφαλιά και να μειώσει σε 2-1 για την Μπενφίκα στο 38ο λεπτό, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον.

Η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Βερίσιμο στο 45’, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την εκτέλεση του Λεβαντόβσκι, στο αμέσως επόμενο λεπτό!

Με το πόδι στο.. γκάζι ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι και στην επανάληψη, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στα πρώτα 16 λεπτά του ματς.

Από ωραία συνεργασία των Κίμιχ, Κομάν και Ντέιβις, ο Σανέ σκόραρε με πολύ ωραίο βολ πλανέ, στο 49’. Ενώ με μια ακόμα άψογα εκτελεσμένη επίθεση και τρομερό πλασέ με το «μυτάκι» του Λεβαντόβσκι, καταγράφηκε το 4-1 στο 61’…

Το 5-1 αποφεύχθηκε χάρη στην επέμβαση του Βλαχοδήμου στην προσπάθεια του Σανέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γκνάμπρι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου στα δύο γκολ διαφορά, με την ωραία προσπάθεια του Νούνιες στην αντεπίθεση, στο 74ο λεπτό.

Ακολούθησε μια διπλή χαμένη ευκαιρία από πλευράς Μπάγερν, με τους Μίλερ και Γκνάμπρι, προτού έρθει τελικά ο Λεβαντόβσκι και «σφραγίσει» την πολύ καλή του απόδοση με χατ-τρικ, με τον Πολωνό «φονιά» να σκοράρει εκ νέου στο 84’!

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ντιναμό Κιέβου με το ισχνό αλλά… υπερπολύτιμο 1-0 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας ελαφρύ προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση έναντι της Μπενφίκα.

Το παιχνίδι είχε αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους «μπλαουγκράνα» να ξεκινούν δυνατά αλλά τον Ντεπάι να μην μπορεί να σκοράρει στο 4’, όπως και ο Νίκο Γκονζάλες στο 42’.

Ενδιάμεσα, οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, μαζεμένες μέσα στο τετράλεπτο 24’-28’, με τους Σαπαρένκο και Ντε Πένια όμως να μην νικούν τον Τερ Στέγκεν…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 65ο λεπτό για να καταγραφεί η πρώτη αξιόλογη φάση, με τον Φατί να κερδίζει πέναλτι, αλλά αυτό να ακυρώνεται σωστά με την χρήση VAR!

Ωστόσο, πέντε λεπτά μετά, ήρθε η… εξιλέωση για τον Ισπανό επιθετικό, που μετά το γέμισμα του Μινγκέθα από δεξιά σκόραρε με την βοήθεια και του δοκαριού, για το 1-0 της Μπαρτσελόνα!

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Μπάγερν Μονάχου-Μπενφίκα 5-2
(26’, 61’, 84’ Λεβαντόβσκι, 32’ Γκνάμπρι, 49’ Σανέ – 38’ Μοράτο, 74’ Noύνιες)
Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα 0-1
(70’ Φατί)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Μπάγερν Μονάχου (17-2) 12
2. Μπαρτσελόνα (2-6) 6
3. Μπενφίκα (5-9) 4
4. Ντιναμό Κιέβου (0-7) 1
Η επόμενη (5η) αγωνιστική (23/11):
Ντινάμο Κιέβου-Μπάγερν Μονάχου (19:45)
Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ