aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο δρόμο για τα αστέρια η Γάνδη

Στο δρόμο για τα αστέρια η Γάνδη

Τι κι αν το μεσημέρι της Δευτέρας (14/9) έδιωξε τον Λάζλο Μπόλονι, μετά από 25 μέρες παραμονής, έχοντας ήδη δύο απολύσεις προπονητών από το ξεκίνημα της σεζόν;

Η Γάνδη, παρότι είχε στον πάγκο τον υπηρεσιακό, Βιμ Ντε Ντέκερ νίκησε με σκορ 2-1 τη Ραπίντ Βιέννης στο νοκ άουτ παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και προκρίθηκε στα πλέι οφ.

Έτσι, συνεχίζει την προσπάθειά της για πρόκριση στους ομίλους για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Από την άλλη, η Ραπίντ Βιέννης θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της στους ομίλους του Europa League.

Το ματς:

Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και παρότι η σεζόν δεν έχει καλά-καλά αρχίσει, ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα γρήγορος. Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ και αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν ήταν οι Βέλγοι στο 36’ με τον Ντορς, μετά από ασίστ του Κουμς. Οι Αυστριακοί είχαν κι αυτοί τις δικές τους στιγμές και μια εξ αυτών ήταν από τον Ταξιάρχη Φούντα στις καθυστερήσεις.

Οι Βέλγοι έκαναν το δεύτερο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ στο 59’ με πέναλτι του Γιάρεμτσουκ. Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το ματς και με αιχμή του δόρατος τον Φούντα προσπάθησαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, να μειώσουν. Ο 25χρονος επιθετικός είχε δύο καλές στιγμές (70’ και 75’), αλλά δεν κατάφερε να ξαναβάλει στο παιχνίδι την ομάδα του. Μάλιστα, στο 86’ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στις καθυστερήσεις, η Ραπίντ κατάφερε να μειώσει με τον Ντεμίρ, αλλά ήταν πλέον αργά. Η Γάνδη πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση.

Στα πλέι οφ, η βελγική ομάδα θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Ντινάμο Κιέβου, που προκρίθηκε σε βάρος της ΑΖ Αλκμάαρ. Οι αγώνες θα γίνουν 22-23 και 29-30 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ