aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΣκέψεις της UEFA για Opening Four εκτός Ευρώπης στην αρχή της σεζόν!

Σκέψεις της UEFA για Opening Four εκτός Ευρώπης στην αρχή της σεζόν!

Η UEFA αποφάσισε από τη σεζόν 2024/25 να αλλάξει το φορμάτ της διεξαγωγής του Champions League. Κάτι που ανακοίνωσε την Τρίτη (10/05), λέγοντας πως θα υπάρξουν τέσσερις έξτρα ομάδες που θα συμμετέχουν και ανέφερε ποιες θα παίρνουν αυτά τα εισιτήρια αλλά και πώς θα διεξάγεται πλέον η… νέα διοργάνωση. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το έγκυρο «Associated Press» και τον Ρομπ Χάρις, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου μίνι τουρνουά.

Συγκεκριμένα, στις ήδη υπάρχουσες σκέψεις για τη διεξαγωγή final-4 στα ημιτελικά του Champions League αντί για διπλές αναμετρήσεις, προστίθενται η ιδέα του… Opening Four.

Το Opening Four θα είναι ένα τουρνουά στο οποίο θα συμμετέχουν τέσσερις ομάδες και θα διεξάγεται εκτός Ευρώπης, με την προτιμώμενη χώρα αυτή τη στιγμή να είναι οι ΗΠΑ. Θα αποτελεί ένα τουρνουά προετοιμασίας ουσιαστικά με μεγάλα έσοδα και προσέλευση του κόσμου, στο οποίο υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο σενάρια για τους συμμετέχοντες.

Το πρώτο αναφέρει πως θα συμμετέχουν οι 4 ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της συνολικής βαθμολογίας της πρώτης φάσης του Champions League με τους 36 συλλόγους. Το δεύτερο αναφέρει πως θα συμμετέχουν ο νικητής του Champions League, του Europa League και του Europa Conference League, συν μια ομάδα ακόμα.

Παράλληλα, εφόσον δημιουργηθεί αυτή η διοργάνωση, ο νικητής του Champions League και του Europa League δεν θα δίνουν έναν αγώνα για το UEFA Super Cup.
Την ίδια ώρα, μιλάμε για ένα επικερδές μίνι τουρνουά για τις ελίτ ομάδες, που θα τους δίνει την ίδια ώρα την ευκαιρία να δώσουν ορισμένα δυνατά παιχνίδια και να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο. Όπως και θα τους έδινε κίνητρο να «χτυπήσουν» και τα 8 παιχνίδια στην πρώτη φάση του Champions League για να τερματίσουν στην τετράδα, εφόσον προκριθεί το πρώτο σενάριο που προαναφέρθηκε για τους συμμετέχοντες στο Opening Four.

Κάπου εδώ πρέπει να αναφερθεί ακόμη μία παράμετρος, που αυξάνει τις πιθανότητες της δημιουργίας αυτού του τουρνουά. Η UEFA βρίσκεται εδώ και καιρό σε συνεργασία με τη Relevent Sports, η οποία δημιούργησε το International Champions Cup ως ένα τουρνουά προετοιμασίας για να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη -και πιο προσοδοφόρα- δομή γύρω από τα φιλικά προετοιμασίας. Η Relevent Sports, η οποία ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη των Μαϊάμι Ντόλφινς, Στέφεν Ρος, έχει μια συμφωνία για την πώληση των δικαιωμάτων διαφήμισης και μετάδοσης για το Champions League στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2024-27.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ