Ροσέτι: «Παρέμβαση του VAR μόνο για εξόφθαλμο λάθος στο οφσάιντ»

Για το θέμα της σωστής χρήσης του VAR μίλησε ο πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας της UEFA, τονίζοντας πως η τεχνολογία πρέπει να παρεμβαίνει μόνο σε εξόφθαλμες περιπτώσεις.

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της χρήσης του VAR, με πολλούς να αντιδρούν στην είσοδο της τεχνολογίας στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport», ο Ιταλός πρώην διαιτητής και παράγοντας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ρομπέρτο Ροσέτι, σχολίασε το θέμα, επισημαίνοντας πως το Video Assistant Referee πρέπει να παρεμβαίνει μόνο σε εξόφθαλμες περιπτώσεις και όχι για να διορθώνει κάθε λάθος που μπορεί να έχει υποπέσει ο διαιτητής του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ροσέτι:

«Θέλουμε το VAR να επεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ξεκάθαρο λάθος. Δεν θέλουμε το VAR να… διαιτητεύει τα παιχνίδια. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να ισχύει η απόφαση του διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο» ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Οποιοδήποτε μέρος του σώματος, εκτός των χεριών, που βρίσκεται πιο κοντά στην εστία σε σχέση με τη μπάλα και ανήκει στον τελευταίο αμυνόμενο παίκτη υποδεικνύεται οφσάιντ. Θεωρητικά, ένα χιλιοστό είναι αρκετό. Αν, όμως, χρειάζονται αρκετά λεπτά και πολλές γραμμές για να διευκρινιστεί αν υπάρχει οφσάιντ μερικών εκατοστών, τότε είναι καλύτερα να μην αλλάζει η απόφαση που ελήφθη μέσα στο γήπεδο».

«Το VAR απονέμει δικαιοσύνη, αλλά δεν θα πρέπει να αλλάζει το πνεύμα του αθλήματος και τη ροή του αγώνα. Αν έχει γίνει λάθος, δεν θα πρέπει να απαιτούνται περισσότερα από 27 δευτερόλεπτα για να διαπιστωθεί και να υποδειχθεί. Αν οι διακοπές είναι πολύ μεγάλες, αν χρειάζονται 10 ή 15 ριπλέι ή τέσσερις – πέντε διαφορετικές κάμερες, τότε προφανώς δεν είναι εξόφθαλμο λάθος, αλλά μια αντικειμενική ερμηνεία την οποία το VAR δεν χρειάζεται να διορθώσει» κατέληξε ο Ιταλός πρώην ρέφερι.

ΜΕΣΩGoal.com.cy
ΠΗΓΗto10.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ