aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE«Πρόταση στην UEFA να πηγαίνουν στο Champions League και δύο ομάδες βάσει ranking»

«Πρόταση στην UEFA να πηγαίνουν στο Champions League και δύο ομάδες βάσει ranking»

Το Champions League θα μπει στη νέα εποχή από τη σεζόν 2023/24, με την UEFA να ετοιμάζεται να αλλάξει το φορμάτ του θεσμού.

Τώρα, η ECA φέρεται να προτείνει και αυτή μια διαφοροποίηση, με τον Guardian να αναφέρει ότι ζητείται να προκρίνονται και δύο ομάδες βάσει του συντελεστή τους – ακόμη κι αν δεν τα έχουν καταφέρει μέσω του πρωταθλήματός τους.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων ενδέχεται να θέσει ως προϋπόθεση οι ομάδες αυτές να έχουν έστω τερματίσει σε θέση που οδηγεί στο Europa League ή να έχουν κατακτήσει το Κύπελλο.

Σημειώνεται ότι η UEFA εξέταζε το ενδεχόμενο να περνούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ομάδες βάσει βαθμολογίας προτού εμφανιστεί η European Super League, με την ιδέα να εγκαταλείπεται σε έναν βαθμό λόγω προβληματισμού για την «αθλητική αξιοπρέπεια» του θεσμού.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε πει στο παρελθόν πως κάτι τέτοιο θα ευνοούσε ομάδες από θεωρητικά πιο αδύναμα πρωταθλήματα, ωστόσο πρακτικά η πρόταση της ECA φαντάζει ως πιο ευνοϊκή για μεγαλύτερους συλλόγους από τις μεγάλες λίγκες της Ευρώπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ