aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαράσταση… πρόκρισης στην Μαδρίτη από τη Σίτι! (vid)

Παράσταση… πρόκρισης στην Μαδρίτη από τη Σίτι! (vid)

Ιστορική νίκη, που την καθιστά μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League πέτυχε απόψε (26/02) η Μάντσεστερ Σίτι επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 στο «Μπερναμπέου», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η αγγλική ομάδα κατάφερε να νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ ήταν η τρίτη που έφυγε νικήτρια από ισπανικό έδαφος σε 10 αγώνες που έχει δώσει εκεί (οι δύο προηγούμενες ήταν στην φάση των ομίλων με Βιγιαρεάλ το 2011 και με την Σεβίλη το 2015). Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν τη σεζόν 2015/2016 στους ημιτελικούς, με την Ρεάλ να παίρνει το 0-0 στο «Ετιχαντ» και με 1-0 στη Μαδρίτη το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Πέραν του καλού ρυθμού που είχε το πρώτο 45λεπτο, σε γενικές γραμμές ήταν ίσως το χειρότερο από τα υπόλοιπα των αγώνων της φάσης των «16». Η Σίτι απείλησε δύο φορές με τον Ζεσούς, ενώ από την άλλη οι «μερένγκες» δεν είχαν ούτε… υποψία ευκαιρίας.

Σαφώς το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο με την Ρεάλ να παίρνει προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Ίσκο στο 60΄ κι ενώ οι «πολίτες» έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1 με το σουτ του Μαχρέζ και την απόκρουση του Ράμος πάνω στη γραμμή. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε πέντε λεπτά (78΄-83΄) έφερε τα πάνω κάτω, αρχικά με την κεφαλιά του Ζεσούς μετά τη σέντρα του Ντε Μπράιν και στη συνέχεια με τον δημιουργό του γκολ της ισοφάρισης να εκτελεί το πέναλτι και να «γράφει» το 2-1.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Μόντριτς (84’ Μόντριτς), Βινίσιους (75’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Ίσκο (84’ Βάθκεθ).

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (33’ Φερναντίνιο), Οταμέντι, Μεντί, Ρόντρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο (73’ Στέρλινγκ), Ζεσούς.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ