aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΠάουλο Ντιμπάλα: Η καλύτερη εβδομάδα της ζωής του

Πάουλο Ντιμπάλα: Η καλύτερη εβδομάδα της ζωής του

Σύμφωνα με μια στατιστική έρευνα που έκανε το Βατικανό, η Αργεντινή είναι η δέκατη χώρα στον κόσμο σε Καθολικούς, με 40,2 εκατομμύρια. Μεταξύ αυτών ο Πάουλο Μπρούνο Εσεκιέλ Ντιμπάλα, ο οποίος την εβδομάδα των Παθών βιώνει μια ποδοσφαιρική Ανάσταση–εκτόξευση, χωρίς να χρειαστεί να διαβεί έναν Γολγοθά.

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, με τον εορτασμό του Πάσχα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη στη σύντομη καριέρα του χαρισματικού 23χρονου Αργεντινού επιθετικού της Γιουβέντους.

Κόντρα στον παίκτη-φαινόμενο, που αποτελεί καθρέφτη γι’ αυτόν (Λιονέλ Μέσι), το «διαμάντι» πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ και ηγήθηκε του θριάμβου της Γιούβε επί της Μπαρτσελόνα (3-0), ο οποίος φέρνει λίγο πιο κοντά το τρίτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας και πρώτο των «μπιανκονέρι» από το 1996.

Οπως κάνει μετά από κάθε γκολ, ο Ντιμπάλα κοίταξε προς τον ουρανό και τα αφιέρωσε στον θεό αλλά κυρίως στον πατέρα του Αδόλφο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όταν ο Πάουλο ήταν μόλις 15 ετών. Χωρίς το στήριγμά του, χωρίς τον άνθρωπο που περισσότερο τον πίστεψε, δυσκολεύτηκε να πατήσει στα πόδια του, αλλά το έκανε. Στη μνήμη του.

Λίγες ώρες μετά τον προσωπικό και ομαδικό θρίαμβο της Μεγάλης Τρίτης, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ιταλίας έως το 2022, χωρίς μάλιστα να συμπεριληφθεί κάποια ρήτρα αποδέσμευσης σε αυτό. Δεν χρειάζεται. Οταν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιχειρήσουν να χτυπήσουν την πόρτα της Γιουβέντους, ξέρουν πως η… ταρίφα θα έχει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ. Αν ο Ντιμπάλα συνεχίσει όπως μέχρι τώρα, είναι δεδομένη.

Ίνδαλμά του ο Ρικέλμε

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον έχει καθιερώσει ως επιτελικό, πίσω από τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Δεν έχει πρόβλημα, γιατί από τα 15 έως τα 17 του έπαιζε σε αυτήν τη θέση, έστω και αν στο χωριό του ξεκίνησε να παίζει ως αριστερό εξτρέμ, «σαν τον Ντι Μαρία», όπως εξηγεί ο ίδιος. Στην Ινστιτούτο καθιερώθηκε στη συνέχεια ως επιθετικός από τον Νταρίο Φράνκο, έκανε «πάρτι» στην ομάδα της Κόρδοβα και στη συνέχεια στην Παλέρμο, αλλά μέσα του είχε πάντα… ψυχή επιτελικού.

Το ίνδαλμά του, άλλωστε, είναι ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, το δεκάρι–θρύλος της Μπόκα Τζούνιορς, μετά βεβαίως τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. «Τον έβλεπα στην τηλεόραση και τον λάτρεψα. Αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να τον δω ζωντανά ούτε να τον γνωρίσω» εξηγεί ο Ντιμπάλα, ο οποίος δηλώνει φίλαθλος της Μπόκα.

Ο Ντιμπάλα σε αριθμούς

3 τίτλους έχει κατακτήσει με τη Γιουβέντους ο Πάουλο Ντιμπάλα (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Ιταλίας), φιλοδοξώντας μέχρι τις αρχές Ιουνίου να τους κάνει… έξι, αφού η Γιούβε κυνηγάει το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ), ούσα αγκαλιά με τον πρώτο, στον τελικό για τον δεύτερο και ουσιαστικά στα ημιτελικά για τον τρίτο.

7 εκατομμύρια ευρώ θα είναι πλέον οι ετήσιες αποδοχές του Ντιμπάλα, όσες και αυτές του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους, Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

21 ο αριθμός της φανέλας του στους «μπιανκονέρι», την οποία βρήκε… ορφανή, αφού είχε μόλις αποχωρήσει από την ομάδα ο θρυλικός Αντρέα Πίρλο.

32 εκατομμύρια ευρώ στοίχισε στη Γιουβέντους η απόκτηση του «διαμαντιού» από την Παλέρμο, το καλοκαίρι του 2015. Η… απόσβεση ξεκίνησε από την πρώτη μέρα!

82 συμμετοχές με τη φανέλα της «γηραιάς κυρίας» μετράει ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός, έχοντας να επιδείξει 39 γκολ (πρώτος σκόρερ της ομάδας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο) και 16 ασίστ (πρώτος πασέρ επίσης).

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Πάουλο Ντιμπάλα έως το 2022, η Γιουβέντους εξασφαλίζει το μεγάλο της αστέρι αλλά και μια πιθανή νέα σούπερ πώληση «α λα Πογκμπά», η οποία θα γεμίσει τα ταμεία της με πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ