aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΜία... ενδεκάδα αστέρια στη φανέλα της «Βασίλισσας»! (vids&pics)

Μία… ενδεκάδα αστέρια στη φανέλα της «Βασίλισσας»! (vids&pics)

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Πριν από δύο χρόνια στη Λισαβόνα όταν και επέστρεψε μετά από μία δεκαετία και πλέον στην κορυφή της Ευρώπης, η Ρεάλ είχε χρειαστεί στον τελικό με την Ατλέτικο την παράταση, ενώ ο Ρονάλντο ήταν εκείνος που είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ με πέναλτι.

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα στο Μιλάνο κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, χρειάστηκε τα πέναλτι ώστε να νικήσει με 5-3 και να… ράψει το 11ο αστέρι στη φανέλα της! Μάλιστα και τώρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκείνος που έγραψε τον επίλογο του αγώνα καθώς ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της «Βασίλισσας» και την επανέφερε στην κορυφή της Ευρώπης. Από την άλλη η Ατλέτικο περνά ακόμα πιο κοντά δίπλα από το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια βλέπει τη συμπολίτισσά της να πανηγυρίζει!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ «GOAL.COM.CY»!

Η Ρεαλ Μαδρίτης κατάφερε να νικήσει την συμπολίτισσα της σε έναν τελικό που τα είχε όλα. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 1-1 και έτσι ο αγώνας δεν κατάφερε να αναδείξει τον νικητή στο 90λεπτο. Το χαμένο πέναλτι του Χουανφράν το οποίο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Νάβας, ήταν η αιτία για να επιστρέψει για εντεκάτη φορά η «Βασίλισσα» Ρεάλ στον θρόνο της.

Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο Σέρχιο Ράμος, σε μια φάση όπου υπήρχαν υποψίες οφσάιντ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρος στο 15’. Η «βασίλισσα» είχε την υπεροχή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως τις μεγάλες ευκαιρίες, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο με γρήγορους αυτοματισμούς. Από την άλλη η Ατλέτικο του Σιμεόνε, σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να βρει καθόλου ρυθμό και περιμένοντας στο δικό της μισό τους «μερένχες».

Με την έναρξη όμως του δευτέρου ημιχρόνου, η Ατλέτικο μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 46’ έπειτα από μαρκάρισμα του Πέπε στον Τόρες. Εκτελεστής του πέναλτι για τους ροχιμπλάνκος ήταν ο Γκριζμάν, του οποίου όμως δεν του έκανε τη χάρη η μπάλα να πάει στα δίκτυα, αφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νάβας.

Μετά το χαμένο πέναλτι, η Ατλέτικο δεν τα έβαλε κάτω καθώς ισορρόπησε τον αγώνα, πιέζοντας και προσπαθώντας να κάνει το δικό της παιχνίδι. Η Ρεαλ Μαδρίτης βλέποντας αυτή την εικόνα και από τη στιγμή που είχε το προβάδισμα του 1-0, άλλαξε το πλάνο της ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση. Τα σχέδια όμως του «Ζιζού» δεν ήρθαν όπως τα περίμενε , αφού η Ατλέτικο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Καράσκο, έπειτα από ένα εξαιρετικό συνδυασμό μεταξύ του Χουανφράν και του ιδίου.

Στη συνέχεια η αναμέτρηση άνοιξε, η Ατλέτικο έπαιξε το γνωστό της φετινό αμυντικό παιχνίδι, με την Ρεαλ να κάνει το δικό της παιχνίδι πολιορκώντας την Ατλέτικο έξω από τα τετράγωνα της χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει και έτσι ο αγώνας δεν κατάφερε να αναδείξει νικητή καθώς έμεινε στο 1-1 μέχρι και την άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Σέρχιο Ράμος κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία με την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έγινε ο μοναδικός αμυντικός στην ιστορία του θεσμού ο οποίος καταφέρνει να σκοράρει σε δύο τελικούς.

Η διαδικασία των πέναλτι

Βάθκεθ: ΓΚΟΛ 1-0

Γκριζμάν: ΓΚΟΛ 1-1

Μαρσέλο: ΓΚΟΛ 2-1

Γκάμπι: ΓΚΟΛ 2-2

Μπέιλ: ΓΚΟΛ 3-2

Σαούλ: ΓΚΟΛ 3-3

Ράμος: ΓΚΟΛ 4-3

Χουανφράν: ΔΟΚΑΡΙ 4-3

Ρονάλντο: ΓΚΟΛ 5-3

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ (52’ Ντανίλο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρος (72’ Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Βάθκεθ).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Λουίς (108’ Ερνάντες), Κόκε (118’ Παρτέι), Γκάμπι, Αουγκούστο (46’ Καράσκο), Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες.

Σκόρερ: 15’ Ράμος / 79’ Καράσκο.

Κίτρινες: 11’ Καρβαχάλ, 47’ Νάβας, 73’ Κασεμίρο, 90’ + 3 Ράμος, 93’ Ντανίλο, 112’ Πέπε / 61’ Τόρες, 90’ + 3 Γκάμπι.

Αποβολές: – / -.

Γήπεδο: «Τζιουσέππε Μεάτσα» ή Σαν Σίρο.

Θεατές: 80.018.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία).

A’ βοηθός: Σίμον Μπεκ (Αγγλία).

Β’ βοηθός: Τζέικ Κόλιν (Αγγλία).

Τέταρτος: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Α’ επιπρόσθετος: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία).

Β’ επιπρόσθετος: Άντρε Μάρινερ (Αγγλία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ