aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΜατάις Ντε Λιχτ: Το παραμύθι έγινε πραγματικότητα

Ματάις Ντε Λιχτ: Το παραμύθι έγινε πραγματικότητα

Το 1997 ήταν ακόμα αγέννητος. Όταν ο Άγιαξ μεσουρανούσε ακόμα στο ευρωπαϊκό στερέωμα και διεκδικούσε Τσάμπιονς Λιγκ στα ίσα, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που ο «Αίαντας» έφτασε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μέχρι να λάβει δράση ο Ματάις Ντε Λιχτ και το… παρεάκι του.

Τα χρόνια από εκείνους τους δύο ημιτελικούς με τη Γιουβέντους πέρασαν. Η αίγλη του συλλόγου άρχισε να χάνει τη μοναδική της λάμψη στο αγωνιστικό επίπεδο. Ωστόσο ένα πράγμα κρατούσε ακόμα ζωντανό το όνομα του «Αίαντα» στα πέρατα της Γηραιάς Ηπείρου: Η αστείρευτη παραγωγή νέων ταλέντων. Ύστερα από απόφαση της διοίκησης της ολλανδικής ομάδας, οι μαζικές πωλήσεις σταμάτησαν πριν από 4 χρόνια και ένα από τα πολλά φρέσκα και με τεράστιες ικανότητες «προϊόντα» των ακαδημιών της ηγείται πλέον μιας πανέμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Ο Ματάις Ντε Λιχτ, μεγάλωσε έχοντας αφίσες στον τοίχο και ακούγοντας ιστορίες των ποδοσφαιρικών ηρώων του Άγιαξ για τις μεγάλες στιγμές που εκείνοι έγραψαν στο χορτάρι. Πριν καλά καλά κλείσει τα 20 του χρόνια, από εκεί που όλα αυτά τα άκουγε πριν τον ύπνο του ή τα έβλεπε σε βιντεοκασέτες, πλέον τα ζει εντελώς ζωντανά.

Το παραμύθι έγινε πραγματικότητα και μετά τις ιστορίες για το ένδοξο παρελθόν, ο 19χρονος αρχηγός του φροντίζει για το λαμπρό μέλλον του «Αίαντα». Όπως έκανε στον δεύτερο προημιτελικό στο Τορίνο απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία».

Όχι μόνο κράτησε θωρακισμένα τα μετόπισθεν του Άγιαξ και αντιμετώπισε εξαιρετικά τον Ρονάλντο, αλλά με το γκολ του έδωσε πολλά περισσότερα από μια πρόκριση στους «4» της Ευρώπης στον «Αίαντα». Το κύρος, το πρεστίζ και όλα τα παρελκόμενα αυτών που είχαν εξασθενήσει αισθητά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, επιστρέφουν, όπως και το ρόστερ του Τεν Χαχ στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Ποιος θα το έλεγε στις αρχές της σεζόν, ότι ένα σύνολο αποτελούμενο από πολλούς ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, θα βρισκόταν στους… πρόποδες ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ; Κι όμως ο Ντε Λιχτ έχει μετουσιωθεί στον «πρίγκιπα» του παραμυθιού του Άγιαξ. Μάλιστα έχοντας ήδη αποκλείσει τους δύο «κακούς» της ιστορίας (Ρεάλ, Γιουβέντους), τίποτα δεν μπορεί να τρομάξει εκείνον και τους συμπαίκτες του και οι πιθανότητες για αίσιο τέλος δεν είναι πλέον μηδαμινές.

Ματάις Ντε Λιχτ: Το μέλλον του

Πέρα από τον αγαπημένο του «Αίαντα», ο 19χρονος σέντερ μπακ θα κοιτάξει, χωρίς βιασύνη μεν, δεδομένα δε, τις επιλογές που θα έχει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Άλλωστε, τα στοιχεία που διαθέτει τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς παγκοσμίως. Γι’αυτό και η Μπαρτσελόνα ήδη έχει ξεκινήσει το «ψηστήρι», έχοντας μάλιστα κάνει δικό της και τον Φράνκι Ντε Γιονγκ. Επομένως, η δημιουργία μιας νέας ολλανδικής παροικίας στη Βαρκελώνη, ενδεχομένως να μην κακοπέφτει στα μάτια του Ματάις. Προέχει ωστόσο, το φετινό ταξίδι, το οποίο στην ουσία τώρα αρχίζει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ