aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΛίβερπουλ – Ρεάλ: Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού

Λίβερπουλ – Ρεάλ: Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού

Μία εβδομάδα μετά την έκβαση του σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Μπαπέ, είναι προγραμματισμένος ο επίλογος του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία απέρριψε ο Γάλλος σούπερ σταρ για να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, αναμετρώνται απόψε (22:00) στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Σεν Ντενί, σε έναν τελικό με παρελθόν, κύρος, αξίας 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ (όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ) και 250 χρόνων ιστορίας (όσα συνολικά είναι τα χρόνια… ζωής των δύο συλλόγων).

Με την αναμενόμενη «εισβολή» δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων, μεταξύ των οποίων 30.000 με 40.000 οπαδούς των κόκκινων χωρίς εισιτήρια, και εκατομμύρια άλλους καθηλωμένους στις οθόνες τους, ο πλανήτης του ποδοσφαίρου δίνει το ετήσιο ξεχωριστό ραντεβού, αυτή τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα, με «κομμένη την ανάσα» (όπως και ο τίτλος της ταινίας του Ζαν-Λικ Γκοντάρ). Ένας τελικός που χρειάστηκε να «ταξιδέψει» στο Παρίσι από την Αγία Πετρούπολη, η οποία είχε οριστεί αρχικά να τον φιλοξενήσει, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο Παρίσι, οι καρδιές αναμένεται να χτυπήσουν δυνατά για «τον πιο σημαντικό αγώνα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», όπως τον περιέγραψε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, σε έναν τελικό ανάμεσα στους «αχόρταγους» Άγγλους, οι οποίοι αναζητούν ένα έβδομο Κύπελλο Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ, και τους… αβύθιστους Ισπανούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν το 14ο τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων του πλανήτη.

Σίγουρα η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, του πιο διάσημου τροπαίου για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο, είναι κάτι περισσότερο από μια παρηγοριά. Θα ήταν το επιστέγασμα μιας αξέχαστης σεζόν και για τις δύο ομάδες.

«Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να παίζουμε σε έναν τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτό», δήλωσε ο Βέλγος τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Ισπανίας και κατόχου του Σοούπερ Καπ Τιμπό Κουρτουά. Κάτω από την καθοδήγηση του εμβληματικού προπονητή τους, Γιούργκεν Κλοπ, οι κόκκινοι έχουν λάμψει αυτή τη σεζόν. Μπορούν να «σφραγίσουν» ένα ιδιαίτερο τρεμπλ στο «Σεν Ντενί», αφού έχουν ήδη πανηγυρίσει το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας. Μόνο η Πρέμιερ Λιγκ τους… ξέφυγε, για έναν βαθμό, καταλήγοντας στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Είχαμε μια υπέροχη σεζόν, αν νικήσουμε θα είναι μια φανταστική σεζόν» παραδέχτηκε ο Κλοπ. Ακόμα κι αν ένας από τους παίκτες-βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή, ο Τιάγκο Αλκάνταρα παραμένει αμφίβολος, η Λίβερπουλ θα έδειχνε σχεδόν ως μεγάλο φαβορί… αν η Ρεάλ δεν ήταν τόσο δυνατή στον ρόλο της ως αουτσάιντερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ