aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΚριστιάνο Ρονάλντο: Όταν ο CR7 ξεσπάει σε κλάματα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Όταν ο CR7 ξεσπάει σε κλάματα

Η μητέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκείνη που τον… πρόδωσε πρώτη. Ναι, ο CR7 έχει το κλάμα στο τσεπάκι του. Είτε δάκρυα λύπης, είτε χαράς. Η κυρία Ντολόρες Αβέιρο θυμάται πολλές ιστορίες με… κλάματα από τα παιδικά χρόνια του γιου τους.

Σε ανύποπτο χρόνο, είχε διηγηθεί ότι όταν ήταν μικρός δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κάθε φορά που παίζοντας με τους φίλους του δεν κατάφερνε να σκοράρει και η ομάδα του να πάρει τη νίκη. Κι αν έχει μεγαλώσει και είναι ολόκληρος άνδρας και σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η αντίδραση είτε στην αποτυχία είτε στην επιτυχία είναι ίδια. Λυγμοί και κλάματα…

Όπως συνέβη και χθες. Η – άδικη – κόκκινη κάρτα του στο ματς με τη Βαλένθια τον έκανε να ξεσπάσει και πάλι. Να λυγίσει ενώπιον όλου του κόσμου.

Όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Με την Εθνική Πορτογαλίας σε λύπη (2004) και χαρά (2016). Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη Χρυσή Μπάλα στα χέρια. Ακόμα και με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, όταν ακόμα ήταν 12 χρονών. Αυτό είχε αποκαλύψει ο Αουρέλιο Περέιρα. Ο συντονιστής των τμημάτων υποδομής της Σπόρτινγκ, που όταν σε ηλικία 11 ετών ο Κριστιάνο, του επισημάνθηκε πως πρέπει να τον… τσεκάρει.

«Όταν ο Ρονάλντο ήρθε στη Λισαβόνα, ήταν μόλις 12 ετών και ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να προσαρμοστεί. Έκλαψε πολλές ημέρες. Άφησε το χωριό του, την οικογένειά του, ήρθε σε μία μεγάλη και μακρινή πόλη. Σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα και με μερικές εγκαταστάσεις όχι τόσο καλές όσο αυτές που έχουμε τώρα. Απλά φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτόν. Εάν δεν ήταν τόσο δυνατός και τόσο πεπεισμένος ότι το όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής, θα τα είχε παρατήσει».

Όταν οι Έλληνες έκαναν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κλάψει

Η πρώτη φορά που εμείς τον είδαμε να κλαίει, μη μπορώντας να ελέγξει τη λύπη του, ήταν στο Euro του 2004. Εκεί όπου η Πορτογαλία βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χώρα μας για τον τελικό και ηττήθηκε. Βέβαια ο Κριστιάνο ήταν τότε μόλις 19 χρονών.

Από τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρούταν το next big thing όλης της Ευρώπης. Όμως ο Χαριστέας και η υπόλοιπη ελληνική παρέα τον ανάγκασαν να τους βλέπει στο βάθρο. Και ο Βραζιλιάνος προπονητής της Πορτογαλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, προσπαθούσε να τον παρηγορήσει.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2008 στον ημιτελικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπαρτσελόνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δάκρυσε όταν έχασε πέναλτι αλλά κρατήθηκε και δεν ξέσπασε σε κλάματα. Δεν θα γίνει το ίδιο και στον τελικό.

Η Γιουνάιτεντ πήρε το Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκλαιγε για ένα… πέναλτι

Τα κλάματα του CR7 δεν ήταν χαράς. Η τότε ομάδα του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κατακτήσει το Champions League κερδίζοντας την Τσέλσι. Όμως ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να χωνέψει ότι έχασε το πέναλτι. Ακόμα και με την νίκη της ομάδας του, ο Κριστιάνο συνέχισε να κλαίει απαρηγόρητος.

Χαμένο πέναλτι και αποκλεισμός

«Έκλαψα πολύ όταν αποκλειστήκαμε από την Μπάγερν μονάχου και είχα χάσει το πέναλτι. Πραγματικά έκλαψα πολύ» είχε δηλώσει το 2012 ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και είχε πράγματι έναν λόγο παραπάνω να στεναχωριέται για την ήττα της «βασίλισσας» αφού ο Πορτογάλος άσος έχασε πέναλτι.

Τα δάκρυα χαρά του Κριστιάνο Ρονάλντο για τη Χρυσή Μπάλα

Ο CR7 κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2013 και αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2013 συγκεντρώνοντας το 27,99% των ψήφων και αφήνοντας πίσω του τους Λιονέλ Μέσι ( 24,71%) και Φρανκ Ριμπερί (23,39). Στο πλάι του μεγάλου Πελέ, που του έδωσε τη βαρύτιμη μπάλα, ο Κριστιάνο ξεσπά. Αυτή τη φορά είναι δάκρυα χαράς.

Ο αποκλεισμός από τη Γιουβέντους το 2015

Δύο χρόνια μετά τη Χρυσή Μπάλα κι ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κατακτήσει το Champions League και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν μπορεί να χωνέψει τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους. Στα ημιτελικά του 2015, η Ρεάλ έχει ηττηθεί στο πρώτο ματς στο Τορίνο με 2-1. Στον επαναληπτικό της Μαδρίτης δεν μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Μένει στο 1-1 και χάνεται η ευκαιρία να δούμε έναν τελικό Ρεάλ – Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά. Η Γιούβε ήταν εκείνη που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα. Στο φινάλε του αγώνα ο Ρονάλντο «τσαλακώνεται» και πάλι. Στέκεται στο δοκάρι, κοιτάζει αποσβολωμένος και κλαίει.

EURO 2016: Ο τραυματισμός, τα κλάματα και τα δάκρυα χαράς του Κριστιάνο Ρονάλντο στο φινάλε

Το 2016 στο EURO της Γαλλίας, ο Κριστιάνο δεν είναι πλέον το 19χρονο παιδάκι του 2004. Δεν θεωρείται το «next big thing». Είναι ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες στον πλανήτη, αλλά του λείπει αυτό το «κάτι». Η μεγάλη διάκριση με την Εθνική του ομάδα. Η δική του Πορτογαλία φτάνει στον τελικό και αντιμετωπίζει τη Γαλλία. O CR7 είναι η μεγάλη ελπίδα ενός ολόκληρου έθνους. Στο 17′ ετούτο το έθνος θα παγώσει. Ο Κριστιάνο πέφτει στο έδαφος και κοιτάζει στο πουθενά. Είναι προφανές πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο τελικός ολοκληρώνεται γι’ αυτόν πολύ νωρίς. Κι εκείνος ξεσπάει ξανά.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, όμως, αντέχει. Αντέχει την πίεση, αντέχει την απουσία του, ατσαλώνεται μέσα απ’ αυτή, παίζει και γι’ αυτόν. Πάει το ματς στην παράταση κι εκεί καταφέρνει να σκοράρει. Κρατάει το αποτέλεσμα και φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου. Άθλος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεσπάει και πάλι. Τούτη τη φορά τα δάκρυα είναι χαράς. Υπερηφάνειας.

Δείτε βίντεο από τις στιγμές που έκλαψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ