aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΚουρτουά: «Αδύνατο για έναν τερματοφύλακα να πάρει την Χρυσή Μπάλα»

Κουρτουά: «Αδύνατο για έναν τερματοφύλακα να πάρει την Χρυσή Μπάλα»

Πραγματοποιώντας μια απίστευτη εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια του «Σταντ ντε Φρανς», ο Τιμπό Κουρτουά συνέβαλε τα μέγιστα στο να ανέβει η Ρεάλ Μαδρίτης για 14η φορά στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ.

Ο γκολκίπερ της «βασίλισσας» μίλησε λίγες ώρες μετά το τέλος του χθεσινού (28/5) τελικού για τα κατορθώματά του, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε αδύνατο το ενδεχόμενο να πάρει το βραβείο της Χρυσής Μπάλας.

«Είναι αδύνατο για έναν τερματοφύλακα να πάρει την Χρυσή Μπάλα, πόσο μάλλον όταν έχει συμπαίκτη τον Μπενζεμά. Μπορεί να φτάσω μακριά, αλλά είναι δύσκολο να πάρω το συγκεκριμένο βραβείο. Για εμένα, εκείνο που μετράει είναι το ότι με το που μπήκα στα αποδυτήρια (σ.σ. μετά τη λήξη του τελικού), όλοι οι συμπαίκτες μου φώναζαν το όνομά μου. Αυτό αξίζει περισσότερα από τα βραβεία».

Για την επιβλητική του εμφάνιση στον μεγάλο τελικό: «Είναι υπέροχο για μένα που κέρδισα στον τελικό του Champions League με αυτόν τον τρόπο! Για μένα δεν ήταν σημαντικό να είμαι πρωταγωνιστής, αλλά το να νικήσουμε. Ήμουν έτοιμος και έκανα δύο σημαντικές επεμβάσεις στο 0-0 και στο 1-0. Η απόκρουσή με το χέρι μου στο σουτ του Σαλάχ ήταν όμορφη, όπως και εκείνη που έκανα με το πόδι μου. Είμαι εδώ για να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, να μην δεχθώ γκολ και να κερδίσω. Είμαι χαρούμενος που αναδείχθηκα πολυτιμότερος του τελικού», ήταν τα λόγια του Βέλγου τερματοφύλακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ