aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΚατασπάραξε τη Σπόρτινγκ και έφυγε για τα προημιτελικά η Σίτι (vid)

Κατασπάραξε τη Σπόρτινγκ και έφυγε για τα προημιτελικά η Σίτι (vid)

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Μια εκπληκτική Μάντσεστερ Σίτι έστησε πάρτι στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πλαίσιο της πρώτης μεταξύ τους συνάντησης για τους «16» του Champions League, με το τελικό 0-5 -ακόμα κι αν δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ- να μετατρέπει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 9ης Μαρτίου.

Τέσσερα γκολ από το πρώτο ημίχρονο για τους «πολίτες», οι οποίοι μετουσίωσαν σχεδόν κάθε ευκαιρία τους σε γκολ. Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν οι Πορτογάλοι, οι οποίοι θύμισαν την τελευταία (και μοναδική φορά) που βρέθηκαν στους «16», όταν το 2009 είχαν αποκλειστεί από την Μπάγερν Μονάχου με συνολικό σκορ 12-1.

Δύο γκολ από τον Μπερνάρντο Σίλβα (17′ και 44′), από ένα οι Μαχρέζ (7′), Φόντεν (32′) και Στέρλινγκ (58′).

Δείτε επίσης: Η ζωγραφιά του Εμπαπέ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Παρί κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Το ματς

Με καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι, με τη Σπόρτινγκ να παρουσιάζεται αρκετά δραστήρια. Ωστόσο, παράλληλα άφηνε αρκετά κενά στα μετόπισθεν στην προσπάθειά της να πιέσει ψηλά. Κάτι που δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο η Σίτι.

Στο 7′ ο Αντάν απέκρουσε το σουτ του Φόντεν, με τον Μάχρεζ να βρίσκεται ολομόναχος σε δεύτερο χρόνο, ύστερα από την πάσα του Ντε Μπρόινε, σκοράροντας από κοντινή απόσταση. Εάν και αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Βέλγο χαφ, η εξέταση της φάσης από το VAR έδειξε ότι δεν υπάρχει παράβαση, με το 0-1 να κατακυρώνεται.

Στο 11′ η κεφαλιά του προωθημένου Στόουνς πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, για να έρθει στο 17′ ο Μπερνάρντο Σίλβα να γράψει το 0-2: Tρομερή μονοκόμματη σουτάρα από τον Πορτογάλο χαφ, από διαγώνια θέση μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα!

Απόλυτη η κυριαρχία των «πολιτών» στο ξεκίνημα του αγώνα, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να αποδεικνύεται κατά βάση απόλυτα κυνική. Την ίδια στιγμή, η Σπόρτινγκ δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Για να φτάσουμε στο 32′, όταν ο Μαχρέζ προβαίνοντας σε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα, με την μπάλα να φτάνει στον Φόντεν στη μικρή περιοχή. Εκεί το «ψευτοεννιάρι» της Σίτι χωρίς ουσιαστική πίεση (και με τον Κόατες στο έδαφος) πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-3.

Το ονειρικό πρώτο ημίχρονο για τη Σίτι χωρούσε κι άλλο γκολ. Κι αυτό ήρθε στο 44′, όταν ο Στέρλινγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, για να σπάσει στον Σίλβα που με δυνατό σουτ (που κόντραρε) πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Η Σίτι μπήκε αρκετά κοντρολαρισμένη στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, θέλοντας να ελέγξει τον ρυθμό. Κάτι που βέβαια δεν την εμπόδισε να βρει εκ νέου δίχτυα στο 50′, με το χατ-τρικ όμως του Σίλβα να μην κατακυρώνεται αφού ο τελευταίος ήταν εκτεθειμένος.

Παρόλα αυτά, η Σίτι θα έφτανε και σε πέμπτο γκολ στο 58′, το ωραιότερο στην αναμέτρηση με την υπογραφή του Στέρλινγκ. Τρομερή φαλτσαριστή σουτάρα από τον Άγγλο άσο, η οποία κατέληξε στο δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας!

Εν συνεχεία, τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τον ρυθμό να πέφτει. Η Σίτι είχε κάποιες επιθετικές εκλάμψεις, έχοντας βέβαια και αυτή περισσότερο το μυαλό της στο ρολόι. Από την άλλη και η Σπόρτινγκ φαινόταν ανήμπορη να πετύχει έστω και το γκολ της… τιμής, με το 0-5 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αντάν – Εσγκάιο, Κόατες, Ινάσιο – Πόρο (83′ Νέτο), Παλίνια, Νούνες, Ρέις – Σαράμπια (75′ Ταμπάτα), Παουλίνιο (75′ Σλιμανί), Πέδρο Γκονσάλβες (50′ Ουγκάρτε).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ (85′ Ακέ), Στόουνς (61′ Ζιντσένκο) – Μπερνάρντο Σίλβα (85′ Ντελάπ), Ρόδρι (73′ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε – Μαχρέζ, Φόντεν (61′ Γκιντογκάν), Στέρλινγκ.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ