aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΗ European Super League επέστρεψε με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η European Super League επέστρεψε με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σχεδόν δέκα μήνες μετά την ξαφνική εξαγγελία της δημιουργίας της από 12 κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, η ευρωπαϊκή Super League επιστρέφει στο προσκήνιο, με τους «εγκεφάλους» της, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης να στέλνουν ανανεωμένη πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσω πολυσέλιδης επιστολής, το ανταγωνιστικό προς την UEFA project ανακοίνωσε τη στροφή… 180 μοιρών από το αρχικό καταστατικό του, καθιστώντας σαφές πως εγκαταλείπει το μοντέλο της κλειστής λίγκας με τα εξασφαλισμένα συμβόλαια και προχωρά σε ανοιχτό πρωτάθλημα για όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, παράλληλο, μάλιστα, με τη λειτουργία των εθνικών λιγκών.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τη σούμα όσων πρόκειται να διαμηνύσει στο «Business Football Summit» ο Αντρέα Ανιέλι, παρουσία του Αλεξάντερ Τσέφεριν και του Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος νωρίτερα τα έβαλε με τις εμπλεκόμενες ομάδες με το project δηλώνοντας πως «λέτε περισσότερα ψέματα κι από τον Πούτιν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού «Voz Populi», μάλιστα, τη νέα πρόταση της Super League θα συνυπογράψουν όχι μόνο τα τρία κλαμπ που βρίσκονται από την αρχή πίσω από το εγχείρημα, αλλά συνολικά 10 κλαμπ και συγκεκριμένα οι Ίντερ, Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης και οι τέσσερις αγγλικές, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σύλλογοι πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το δικό τους εμπορικό μέλλον και να προτείνουν εναλλακτικές για το ποδόσφαιρο. Αυτές α) παράσχουν διοργανώσεις πιο ελκυστικές για τον καταναλωτή καλύπτοντας την απαίτηση για πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις β) θα διασφαλίσει καλύτερο οικονομικό έλεγχο που θα υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα και που θα παρέχει σταθερότητα και γ) θα επιτρέψει φορμάτ που θα καρποφορήσουν τη δημιουργία μεγαλύτερων συλλόγων από διαφορετικές πόλεις, ανεξαρτήτως της έκτασης ή του πληθυσμού των χωρών τους, προάγοντας την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα στην ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιστεύουμε ακράδαντα, επίσης, ότι οποιοδήποτε εποπτικό σύστημα πρέπει να είναι ανεξάρτητο ώστε να επιτηρεί επαρκώς το παιχνίδι και τις διάφορες διοργανώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τονίζεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο που απέστειλαν τα τρία κλαμπ.

Ουσιαστικά, δεν πρόκειται να ακολουθήσει κάποιο νέο, ολοκαίνουριο αναλυτικό πλάνο όπως αυτό του Απριλίου και η ομιλία του Αντρέα Ανιέλι θα ακολουθήσει το μοτίβο της επιστολής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να καταδείξει τα υπάρχονα προβλήματα και να υπενθυμίσει τη θέση των παραπάνω συλλόγων για αλλαγή στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα της UEFA.

Τα δέκα σημεία της επιστολής Ανιέλι:

  • Η πρόταση της Super League δεν αφορά ”αποσχιστική” λίγκα
  • Εγκαταλείπουμε την ιδέα των μόνιμων μελών, κρατώντας ανοιχτή τη Λίγκα στους ευρωπαϊκούς Συλλόγους
  • Το project της Super League είναι η αναγνώριση ενός συστήματος που έχει καταρρέυσει
  • Ο ρόλος της UEFA δημιουργεί δομικές συγκρούσεις
  • Στενοί δεσμοί με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ομάδων από χώρες μη εγγεγραμμένων μελών
  • Έλλειψη αγώνων της υψηλότερης ποιότητας
  • Οι οικονομικοί έλεγχοι είναι ανεπαρκείς
  • Έλλειψη διαφάνειας και ευθύνης γύρω από την αλληλεγγύη
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση σταδιακά χάνει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου
  • Σύλλογοι από μεγάλες πόλεις που βρίσκονται σε μικρότερα κράτη-μέλη δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στο παρόν μοντέλο της UEFA

Fm7zt Kwqaymz L

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ