aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΗ απίθανη Βιγιαρεάλ... τορπίλισε την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο!

Η απίθανη Βιγιαρεάλ… τορπίλισε την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο!

Η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι συνεχίζει να γράφει ιστορία! Το «κίτρινο υποβρύχιο» άντεξε το σφυροκόπημα στο Μόναχο και ισοφάρισε στο τέλος σε 1-1 την Μπάγερν, αφήνοντάς την εκτός ημιτελικών Champions League με συνολικό σκορ 2-1.

Χρυσή αλλαγή για τους Ισπανούς ο Τσουκβέζε, που μπήκε αλλαγή και ισοφάρισε στο 88’, με την ισπανική ομάδα να περιμένει να μάθει αν θα παίξει στους «4» με Λίβερπουλ ή Μπενφίκα.

Στο μυαλό του κόουτς
Εναλλακτικά κινήθηκε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, που επέλεξε σχήμα με τριάδα στην άμυνα και σύστημα 3-4-2-1. Ο Νόιερ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με Παβάρ, Ουπαμεκανό και Ερναντέζ στα στόπερ. Οι Κομάν, Κίμιχ, Γκορέτσκα και Σανέ επιλέχθηκαν στο κέντρο, με τους Μουσάλα και Μίλερ πίσω από τον Λεβαντόφσκι.

Ο Ουνάι Έμερι από την άλλη παρέταξε με 4-3-3 την ομάδα του, έχοντας τον Ρούλι στο τέρμα και τους Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες και Εστουπινιάν στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ έπαιξαν οι Παρέχο, Καπού και Κοκλέν, με τους Μορένο, Ντανζούμα και Λο Σέλσο μπροστά.

Το ματς
Θα περίμενε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θα έμπαιναν πιέζοντας ασφυκτικά, ωστόσο παρότι η κατοχή της μπάλας ανήκε όντως στην ομάδα του Νάγκελσμαν, ευκαιρίες δεν δημιουργούσε. Ένα γύρισμα του Σανέ στο 11’ σταμάτησε στα πόδια του Ρούλι, ενώ η κεφαλιά του Μουσιάλα στο 29ο λεπτό κατέληξε στην αγκαλιά του Αργεντίνου τερματοφύλακα, στην πρώτη αξιόλογη φάση της Μπάγερν.

Οι Βαυαροί επιχειρούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες προϋποθέσεις με αλλεπάλληλες μπαλιές, που δεν απειλούσαν την άμυνα των Ισπανών. Μοιραία, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τη Βιγιαρεάλ να διατηρεί το μηδέν δίχως πολύ άγχος.

Μάλιστα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε και ένα σουτ του Μορένο από πλάγια θέση, που όμως κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Νόιερ.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν. Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά και ήταν αρκετά πιο αποτελεσματικοί, με τον Ουπαμεκανό να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση στο 50’.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Λεβαντόφσκι ήταν εύστοχος και με συρτό σουτ μετά από λάθος στην ισπανική άμυνα έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στο βάθος της εστίας του «κίτρινου υποβρυχίου».

Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε στους παίκτες της Μπάγερν να ανεβάσουν στροφές, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν… χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ερναντέζ απείλησε εις διπλούν με σουτ στο 63’ (μπλόκαρε ο Ρούλι) και στο 64’ (άουτ), ενώ ο Μίλερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 με κεφαλιά στο 71ο λεπτό.

Άουτ πέρασε και το σουτ του Κομάν στο 76’, με την είσοδο του Τζουκβέζε στο 84’ να κρίνει τελικά το ματς. Κι αυτό γιατί μετά από ένα τετράλεπτο, ο Νιγηριανός νίκησε τον Νόιερ από κοντά μετά από υπέροχη μπαλιά του Μορένο, κάνοντας το 1-1 και αποκλείοντας την Μπάγερν μέσα στο σπίτι της!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ