aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΓκουαρδιόλα: «Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι είχα τον Μέσι και τώρα έχω τον...

Γκουαρδιόλα: «Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι είχα τον Μέσι και τώρα έχω τον Χάαλαντ»

Μετά τον τεχνικό της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι και τους Λαουτάρο Μαρτίνες – Ματέο Νταρμιάν στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Champions League (10/6, 22:00) μίλησαν ο κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. O Καταλανός τεχνικός μεταξύ άλλων ανέφερε πως το… μυστικό του είναι πως έχει πάντα δίπλα του μεγάλους παίκτες, καθώς κάποτε είχε τον Λιονέλ Μέσι και τώρα τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας:

Για το αν η κατάκτηση του Champions League είναι όνειρο ή εμμονή: «Σίγουρα, ένα όνειρο. Πρέπει να υπάρχει ένα σωστό ποσοστό εμμονής έτσι ώστε να μην αποκτά η λέξη αρνητική έννοια».

Για το πως διατηρεί τους παίκτες του συγκεντρωμένους: «Κοιτάξτε πόσοι βρίσκονται σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Δεν μπορώ να ελέγξω τη γνώμη των ανθρώπων, όμως θα προσπαθήσω αύριο το βράδυ στις 22:00, ώρα Κωνσταντινούπολης, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Για τα συναισθήματα των οπαδών των δύο ομάδων: «Είναι μία μέρα για να είναι χαρούμενοι οι οπαδοί τόσο της Ίντερ όσο και της Μάντσεστερ Σίτι. Το Champions League είναι υπέροχο και όλοι προσπάθησαν για να διοργανώσουν έναν πολύ όμορφο τελικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε με το παιχνίδι μας να τον υποστηρίξουμε και να το απολαύσουν».

Για τις επιδόσεις του Χάαλαντ: «Δεν είμαι εδώ για να συζητήσω για τα νούμερα του Χάαλντ στο σκοράρισμα. Αν έχεις κάποιες αμφιβολίες είσαι ένας μοναχικός άνθρωπος! Αύριο θα είναι να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε το Champions League».

Για το μυστικό της επιτυχίας του: «Έχω καλούς παίκτες. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι είχα τον Μέσι στο παρελθόν και τον Χάαλαντ τώρα! Δεν αστειεύομαι, αυτή είναι η αλήθεια. Ένας προπονητής δεν έχει σκοράρει ποτέ!».

Για τα μαθήματα μετά τον χαμένο τελικό του 2021: «Θα ήθελα να σας πω τα μαθήματα αλλά δεν τα ξέρω. Είναι ένα διαφορετικό ματς. Αισθανόμαστε έτοιμοι και οι παίκτες μου θα δώσουν τα πάντα για να τα καταφέρουν».

Για τη σημασία να ακολουθήσουν οι παίκτες του το πλάνο του: «Το να ακολουθείς ένα πλάνο, δίνει σταθερότητα. Είναι πολύ σημαντικό όταν παίζεις έναν τελικό να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Θα έρθουν και τρελές στιγμές, στιγμές που δεν μετράει η τακτική. Αλλά αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη του αγώνα. Στην αρχή δεν πιστεύω πως θα πάει έτσι. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή. Οι ιταλικές ομάδες στο 0-0 αισθάνονται ότι κερδίζουν. Στην κακή στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω».

Ντε Μπρόινε: «Εμμονή και όνειρο»

Για τα συναισθήματά του ενόψει του τελικού: «Βρίσκομαι αρκετό καιρό στην ομάδα. Πολλές οι μεγάλες στιγμές, συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το κατακτήσουμε. Αν αυτό συμβεί, θα είναι εκπληκτικό για τον σύλλογο, για εμάς και για τον κόσμο».

Για το τι κάνει την Μάντσεστερ Σίτι την καλύτερη ομάδα στον κόσμο: «Κερδίσαμε πολλά ματς αλλά και εγχώριους τίτλους. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό έτσι ώστε να τα καταφέρουμε και αύριο».

Για τη χημεία με τον Χάαλαντ και αν θα περάσουν μαζί το καλοκαίρι: «Είμαι χαρούμενος με την γυναίκα μου! Κάποιες φορές υπάρχει χημεία ανάμεσα σε δύο παίκτες γιατί ο ένας καταλαβαίνει τι χρειάζεται ο άλλος και τον βοηθάει. Έχει εξαιρετικά νούμερα στο σκοράρισμα, αλλά δεν μας βοηθάει μόνο σε αυτό. Ελπίζω πως θα έχει ανάλογη παρουσία και αύριο».

Για το ότι θα χρειαστεί αρκετή υπομονή στον τελικό: «Πρέπει να είμαστε πολύ συμπαγείς και να προσαρμοστούμε στο 5-3-2 ή 3-5-2 που θα παίξει η Ίντερ. Δεν περιμένουμε ένα ανοιχτό ματς, κάτι που έτσι και αλλιώς δεν συμβαίνει συνήθως στον τελικό. Δεν θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες στην αρχή αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες».

Για το αν η κατάκτηση του Champions League αποτελεί όνειρο ή εμμονή: «Ίσως και τα δύο. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θέλει να κερδίσει το Champions League. Αν τα καταφέρεις, έχεις πετύχει έναν από τους πιο σπουδαίους στόχους που μπορεί να έχεις».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές στο τέλος της σεζόν: «Ο καθένας από εμάς έχει αρκετή ενέργεια για τον τελικό! Όταν βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση μπορείς να παίζεις κάθε 3-4 μέρες. Πνευματικά, ίσως, είναι λίγο πιο δύσκολο. Δεν βλέπω όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ