aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΓκουαρδιόλα: «Αν θέλουμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να πάρουμε το Champions League»

Γκουαρδιόλα: «Αν θέλουμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να πάρουμε το Champions League»

Ένα βήμα μακριά από ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο θέλει να κατακτήσει και το Champions League στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Ίντερ (10/06). Η διαφορά όμως είναι πως την κούπα με τα μεγάλα αυτιά δεν την έχει σηκώσει ποτέ.

Έφτασε κοντά το 2021, ωστόσο η Τσέλσι «χάλασε» τα σχέδιά της. Στη Media Day εν όψει του ματς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε σε εκείνον τον τελικό του Πόρτο και παρ’ότι γενικά εμφανίστηκε χαλαρός υπογράμμισε πόσο σημαντικό θα ήταν το Champions League προκειμένου να παραμείνουν στο υψηλότερο επίπεδο οι Πολίτες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Καταλανός κόουτς:

Για το αν ο ουδέτερος κόσμος θέλει να κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι το Champions League: «Δεν ξέρω, κάποιοι το θέλουν και κάποιοι όχι, είναι λογικό αυτό. Το έχω πει αρκετές φορές, πρέπει να κατακτήσεις το Champions League για να μείνεις σε υψηλό επίπεδο. Δεν ξέρω αν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ θέλουν να πάρουμε το τρόπαιο. Φυσικά εκπροσωπούμε τη χώρα, οι οπαδοί μας όταν ταξιδεύουν εκπροσωπούν τον σύλλογό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν νομίζω πως όλοι οι οπαδοί θέλουν να νικήσουμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και οι αντιπαλότητες σε αυτό».

Για τον ενθουσιασμό που επικρατεί: «Ταξιδεύουμε σε δύο ημέρες για την Κωνσταντινούπολη. Είναι όνειρο. Πριν από δύο χρόνια ήμασταν και πάλι στον τελικό, αλλά ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, εξαιτίας του Covid. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αυτό που μετράει στους τελικούς είναι το πώς συμπεριφέρεσαι σε αυτό το ένα παιχνίδι, όχι η ιστορία. Ιστορικά η Ίντερ είναι μεγαλύτερη από εμάς, αλλά δεν μετράει αυτό στον τελικό. Θα παίξουμε 95 λεπτά όπου πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο, μόνο αυτό μετράει, να είσαι καλύτερος σε αυτό το παιχνίδι».

Για τον τελικό του 2021: «Θέλουμε να έχουμε ένα διαφορετικό φινάλε αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε. Όταν είχαμε παίξει στον τελικό το 2021, είχαμε κάνει μία εκπληκτική σεζόν στο πρωτάθλημα. Αν πας στον τελικό και είσαι τυχερός, μπορείς να πάρεις το τρόπαιο. Το σημαντικό είναι να είσαι εκεί. Πριν λίγες ημέρες κατακτήσαμε το Κύπελλο Αγγλίας, την προηγούμενη φορά που πήγαμε στον τελικό του Champions League, είχαμε χάσει δύο φορές από την Τσέλσι και είχαμε αμφιβολίες απέναντι στην ομάδα του Τόμας Τούχελ. Η Τσέλσι ήξερε πώς να παίξει απέναντί μας και μάς τιμώρησε».

Για το αγωνιστικό μέρος του τελικού: «Θα είναι δύσκολο ματς, δεν είναι εύκολο να επιτεθείς απέναντι στην Ίντερ με το αμυντικό σύστημα που έχουν. Ο σωστός ρυθμός είναι το σημαντικότερο πράγμα σε τέτοια παιχνίδια. Είναι ένας τελικός απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε αυτοπεποίθηση αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια τις αρετές του αντιπάλου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ