aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΦίγκο: «Η Ευρωπαϊκή Super League είναι νεκρή και πάνε να τη βγάλουν από την κάσα»

Φίγκο: «Η Ευρωπαϊκή Super League είναι νεκρή και πάνε να τη βγάλουν από την κάσα»

Την πεποίθηση πως η Ευρωπαϊκή Super League δεν έχει… μέλλον και πως δεν αποτελεί πλέον ουσιαστικά απειλή για το ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Λουίς Φίγκο. Ο θρύλος του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και νυν σύμβουλος της UEFA ότι το σχέδιο που εκπονήθηκε από μεγάλα κλαμπ ναυάγησε οριστικά, με την αποχώρηση των περισσοτέρων υποστηρικτών του μετά τις αντιδράσεις.

«Η Super League είναι νεκρή. Νομίζω ότι προσπαθούν να βγάλουν τον νεκρό από την…κάσα. Το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League είναι ένα σύστημα που χτίστηκε πριν από 70 χρόνια και που λογικά θα πρέπει να εξελιχθεί μαζί με την κοινωνία και το ποδόσφαιρο. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι ομάδες που ενέκριναν τη νέα μορφή του Champions League, προσπάθησαν να κάνουν μια νέα διοργάνωση», δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Μαδρίτη.

«Η UEFA δεν είναι εναντίον καμίας ομάδας, γιατί κανείς δεν έχει αποκλείσει αυτές τις ομάδες από τις διοργανώσεις. Επέλεξαν μια διοργάνωση στην οποία επωφελούνται μόνο 20 ομάδες και είναι λογικό ότι οι άλλες, και ο κόσμος του ποδοσφαίρου γενικότερα, είναι ενάντια σε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως μόνο Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους εξακολουθούν να… πιστεύουν στο σχέδιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ