aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΈκλεισε το σπίτι της «Μεγάλης Κυρίας» και έφυγε για προημιτελικά η Βιγιαρεάλ! (vid)

Έκλεισε το σπίτι της «Μεγάλης Κυρίας» και έφυγε για προημιτελικά η Βιγιαρεάλ! (vid)

Ιστορική πρόκριση πανηγύρισε η Βιγιαρεάλ, η οποία διέλυσε με 3-0 τη Γιουβέντους στο Τορίνο και είναι εκείνη που θα βρεθεί στην κλήρωση για τα προημιτελικά του φετινού Champions League!

Οι Ισπανοί αμύνθηκαν ολόσωστα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν έναν εκπληκτικό Ρούλι ως φύλακα-άγγελο κάτω από τα δοκάρια τους και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, πανηγυρίζοντας μία τεράστια νίκη.

Ο Μορένο άνοιξε το σκορ στο 76’ με πέναλτι που κέρδισε ο Κοκλέν από τον Ντε Λιχτ, ο Πάου Τόρες σκόραρε μετά από κόρνερ στο 85’, ενώ ο Νταντζουμά σκόραρε ξανά από την

Το ματς:

Χωρίς ρίσκο το παιχνίδι των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη Γιουβέντους να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 11’ και ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Κουαδράδο να σεντράρει από τα δεξιά, τον Μοράτα να παίρνει την κεφαλιά από κοντά και τον Ρούλι να κάνει την πρώτη του αποψινή επέμβαση. Στο 14’ οι γηπεδούχοι επισκέφθηκαν ξανά τη μεγάλη περιοχή των Ισπανών, αλλά Βλάχοβιτς, Μοράτα και Κουαδράδο δεν κατάφεραν να κάνουν τελική μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 20’ ο Βλάχοβιτς σούταρε με δύναμη από μακριά και ο Ρούλι είχε ξανά απάντηση.

Η Γιουβέντους έφτασε «μια ανάσα» από το να πάρει το προβάδισμα στο 21’, όταν ο Ντε Σίλιο σέντραρε συρτά από αριστερά και ο Βλάχοβιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ στην κίνηση. Στο 22’ η Βιγιαρεάλ απάντησε, με τον Λο Σέλσο να πλασάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέζνι.

Στο 35’ ο Βλάχοβιτς πήρε την κεφαλιά από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουαδράδο, αλλά ο Ρούλι δήλωσε ξανά «παρών», αποκρούοντας ενστικτωδώς. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Βιγιαρεάλ κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Η Γιουβέντους συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Το 58’ ο Ραμπιό επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ρούλι με δυνατό μακρινό σουτ, αλλά ο Αργεντινός γκολκίπερ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Ο αργός ρυθμός ευνοούσε τη Βιγιαρεάλ, η οποία αμύνονταν ολόσωστα και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλήσουν, παρά την ανωτερότητα της Γιουβέντους. Χωρίς φάση μέχρι το 76’, όταν ο Κοκλέν μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ντε Λιχτ, με τον Μαρτσίνιακ να βλέπει τη φάση στο VAR και να δίνει πέναλτι. Ο Μορένο, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, εκτέλεσε σωστά, δίνοντας το προβάδισμα στους Ισπανούς!

Η Γιουβέντους συνέχισε να πιέζει, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ισοφάριση, με τη Βιγιαρεάλ να διπλασιάζει το προβάδισμά της στο 85′, με τον Πάου Τόρες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Νταντζούμα να σουτάρει και τον Ντε Λιχτ να… αποκρούει με το χέρι και τον Μαρτσίνιακ να δίνει ξανά πέναλτι. ο ίδιος ο Νταντζουμά εκτέλεσε εύστοχα, για το τελικό 3-0!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, 4-4-2): Σέζνι – Ντανίλο, Ντε Λιχτ (79’ Ντιμπάλα), Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο – Κουαρδάδο, Λοκατέλι (83’ Μπερναρντέσκι), Αρτούρ, Ραμπιό – Μοράτα (85′ Κεν), Βλάχοβιτς

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι, 4-2-3-1): Ρούλι – Οριέ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν – Παρέχο (86′ Πεντράθα), Καπουέ – Πίνο (64’ Τσουκουέζε), Λο Σέλσο (74’ Μορένο), Τριγκέρος (64’ Κοκλάν)– Νταντζουμά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ