aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΔιπλό και «16» για τη Λιλ, την ακολούθησε γράφοντας ιστορία η Σάλτσμπουργκ (vids)

Διπλό και «16» για τη Λιλ, την ακολούθησε γράφοντας ιστορία η Σάλτσμπουργκ (vids)

Η πρωτοπόρος του ομίλου, Λιλ, άρχισε ιδανικά την αναμέτρηση παίρνοντας προβάδισμα μόλις στο 11′. Κι αν το όνομα του Γιλμάζ ήταν εκείνο που γράφτηκε στον πίνακα των σκόρερ, το… μισό και βάλε γκολ ανήκει στον Ικονέ, ο οποίος πραγματοποίησε τρομερή κούρσα, για να βγάλει εν συνεχεία και την ασίστ για τον Τούρκο σέντερ φορ.

Η Βόλφσμπουργκ ανέλαβε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας μάλιστα και τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, οι Γάλλοι κατάφεραν να προστατεύσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι και την ολοκλήρωσή του.
Η υπόθεση «νίκη» για το γαλλικό κλαμπ κλείδωσε στο 72′, όταν ο αρχισκόρερ του, Ντέιβιντ, έκανε το 0-2 με ψύχραιμο πλασέ. Την ασίστ στο δεύτερο γκολ την έβγαλε ο Γκόμες, ο οποίος ήταν εκείνος που έκανε και το 0-3 στο 78′.

Το μόνο που κατάφερε η Βόλφσμπουργκ ήταν να μειώσει (1-3) στο 89′ με τον Στέφεν, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην κεκλεισμένων των θυρών «Red Bull Arena», το παιχνίδι δεν είχε πολλές τελικές στο πρώτο ημίχρονο, με τις περισσότερες εξ αυτών να ανήκουν στους φιλοξενούμενους. Εξάλλου, ήταν εκείνοι, οι οποίοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τρομερή χαμένη ευκαιρία για τη Σεβίλλη, με τον Ελ Χαντάντι να βρίσκεται ολομόναχος στη μικρή περιοχή, βλέποντας όμως την κεφαλιά του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Και αφού δεν το έβαλε σ’ αυτήν τη φάση η ομάδα της Ανδαλουσίας το πλήρωσε ύστερα από τρία λεπτά, με τον Οκαφόρ να αξιοποιεί το παράλληλο γύρισμα του Αντεγέμι, γράφοντας το 1-0 με μονοκόμματο πλασέ. Για να έρθει το 64′, όταν ο Χορδάν αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινα κάρτα, αφήνοντας τους Ισπανούς με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Η αριθμητική ανισορροπία δεν επέτρεψε στη Σεβίλλη να φτάσει στην ισοφάριση, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του 8ου ομίλου:

Βόλφσμπουργκ – Λιλ 1-3
(89′ Στέφεν – 11′ Γιλμάζ, 72′ Ντέιβιντ, 78′ Γκόμες)


Σάλτσμπουργκ – Σεβίλλη 1-0
(50′ Οκαφόρ)


Η τελική βαθμολογία του ομίλου:
1. Λιλ 11β. (7-4)
2. Σάλτσμπουργκ 10β. (8-6)
3. Σεβίλλη 6β. (5-5)
4. Βόλφσμπουργκ 5β. (5-10)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ