aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEChampions League: Oι ευνοημένοι και οι αδικημένοι της... επαναληπτικής κλήρωσης

Champions League: Oι ευνοημένοι και οι αδικημένοι της… επαναληπτικής κλήρωσης

Πρωτοφανές μπάχαλο έγινε στη κλήρωση των «16» του Champions League στη Νιόν, καθώς μετά το «κάζο» με τις Βιγιαρεάλ, Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Mαδρίτης και Λίβερπουλ η διαδικασία οδηγήθηκε σε επανάληψη.

Η νέα και οριστική κλήρωση βρήκε μερικές ομάδες αρκετά ευχαριστημένες από τη «γκέλα» της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σε αυτό το γκρουπ ανήκει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δε θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά με την αρκετά πιο βατή Ζάλτσμπουργκ. Φυσικά τα νέα δεδομένα βολεύουν και τους «Ροχιμπλάνκος» οι οποίο γλιτώνουν το φόβητρο των Βαυαρών και θα παίξουν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάντως και για τους «Κόκκινους Διαβόλους» οι Μαδριλένοι είναι πιο «καλοδεχούμενοι» σε σύγκριση με τους «αστέρες» της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ευνοημένη είναι η Μπενφίκα, η οποία γλίτωσε από την ισχυρή Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και ο Άγιαξ από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ. Εν τέλει η δεύτερη κλήρωση έφερε τους «Αετούς» και τον «Αίαντα» να τίθονται αντιμέτωποι μεταξύ τους, σε ένα αρκέτα πιο ισορροπημένο ζευγάρι.

Φυσικά υπάρχουν εκτός από τις ομάδες που ευνοήθηκαν από την επανάληψη υπάρχουν και οι ομάδες που δικαιωματικά «βράζουν» με την απόφαση της επανάληψης. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τη δεύτερη κλήρωση και φαίνεται πως έβλεπε… μπροστά, καθώς αντί για τη Μπενφίκα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Παρί. Βέβαια και οι Παριζιάνοι θα προτιμούσαν τη Γιουνάιτεντ αντί της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι.

Αδικημένες από τη δεύτερη κλήρωση πρέπει να αισθάνονται τόσο η Ίντερ όσο και η Λίβερπουλ. Οι «Νερατζούρι» με βάση την αρχική κλήρωση θα αντιμετώπιζαν τον Άγιαξ και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τη Ζάλτσμπουργκ, όμως μετά τη δεύτερη κλήρωση οι δυο ομάδες θα «μονομαχήσουν» για μια θέση στα προημιτελικά σε ένα αρκετά δυνατό ζευγάρωμα.

Τα ζευγάρια:

Ζάλτσμπουργκ – Μπάγερν
Σπόρτιγνκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι
Μπενφίκα – Άγιαξ
Τσέλσι – Λιλ
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
Ίντερ – Λίβερπουλ
Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης

Tα ζευγάρια της πρώτης κλήρωσης:

Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
Ζάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ
Ίντερ – Άγιαξ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Γιουβέντους
Τσέλσι – Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ