aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEChampions League: 50.000 οπαδοί της Λίβερπουλ αναμένονται στο Παρίσι στις 28 Μαΐου

Champions League: 50.000 οπαδοί της Λίβερπουλ αναμένονται στο Παρίσι στις 28 Μαΐου

Περισσότεροι από 50.000 οπαδοί της Λίβερπουλ αναμένονται στις 28 Μαΐου στο Παρίσι για τον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Stade de France.

Χρειάστηκε ένας αγώνας δρόμου. Για τους αρμόδιους φορείς, το κυβερνητικό σώμα, τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Η οργάνωση ενός τελικού Champions League εντός τριών μηνών ενώ η UEFA έχει θεσμοθετήσει ότι απαιτούνται 18, ήταν ένα μεγάλο challenge..

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φλεβάρη οδήγησε σε αλλαγή τοποθεσίας του μεγαλύτερη αθλητικού γεγονότος σε επίπεδο συλλόγων. Από την Αγ. Πετρούπολη ο τελικός των αστεριών μεταφέρθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα και το Stade de France.

Λιγότερο από 10 ημέρες πριν την σέντρα και με μετά από περισσότερες από εβδομήντα συναντήσεις μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων φορέων το σύστημα υποδοχής των υποστηρικτών των δύο ομάδων έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ κι εκείνοι της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουν 22.000 θέσεις στο γήπεδο του τελικού συμπεριλαμβανομένων και των VIP.

Από την ισπανική πλευρά, το «σημείο συνάντησης φιλάθλων» θα είναι στο δημόσιο μέρος του πάρκου Legion of Honor, στο Saint-Denis, κοντά στο Stade de France. Από αγγλική πλευρά, υπήρξε μεγαλύτερος προβληματισμός στους υπευθύνους, ώστε να βρεθεί μια βάση κατάλληλη για τους Βρετανούς οπαδούς που θα είναι πολύ περισσότεροι.

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα δώσουν το παρών μεταξύ 50.000- 60.000 φίλοι των reds στο Παρίσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (συμπεριλαμβανομένων των 22.000 που είναι κάτοχοι εισιτηρίου).

Για τη φιλοξενία τους ελέγχθηκαν μισή ντουζίνα λεωφόροι. Τελικώς οι ιθύνοντες απεφάνθησαν και οι φίλοι της Λίβερπουλ θα «φιλοξενηθούν» σε μια μακρά οδική αρτηρία στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, ονόματι Cours de Vincennes.

Μια επιλογή που δεν ήταν απαραιτήτως αυτή του δημαρχείου του Παρισίου που προέβλεψε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και πρότεινε μια αίθουσα ενός εκθεσιακού κέντρου η οποία απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείας.

Αυτή η «fanzone» προορίζεται για όλους τους φίλους της Λίβερπουλ, είτε έχουν εισιτήριο είτε όχι, αφού εκεί αναμένεται να στηθούν γιγαντοθόνες για τη μετάδοση του αγώνα.

Θυμίζουμε ότι η γαλλική τηλεόραση κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη που έχει παρουσιαστεί ποτέ στα χρονικά των τελικών του Champions League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ