aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΜπριζ - Μάντσεστερ Σίτι 1-5: Περίπατος στο Βέλγιο για την ομάδα του Γκουαρδιόλα

Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5: Περίπατος στο Βέλγιο για την ομάδα του Γκουαρδιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέβηκε στο χορτάρι του “Γιαν Μπρέιντελ” με τον αέρα των πέντε νικών σε έξι αναμετρήσεις της απέναντι σε βελγικές ομάδες και απέναντι στην Μπριζ φρόντισε να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών της, νικώντας με το εμφατικό 3-0 και φτάνοντας έτσι στους έξι βαθμούς μετά τις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Champions League.

Το δρόμο προς τη νίκη των πολιτών τον άνοιξε στο 30′ ο Ζοάο Κανσέλο που κατέβηκε εξαιρετικά τη μπάλα με το στήθος μετά από εκπληκτική μπαλιά του Φόντεν και την πέρασε με πλασέ κάτω από τα πόδια του αντίπαλου κίπερ, με τον Πορτογάλο να φτάνει έτσι τα δύο γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια του Champions League, όσα είχε πετύχει στα προηγούμενα 30 ματς της διοργάνωσης.

Στο 43′ το νέρο μπήκε για τα καλά στο αυλάκι, με τον Ενσοκί να ανατρέπει τον Μαχρέζ καθώς εφορμούσε προς την αντίπαλη περιοχή και τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι, για να γράψει το 2-0 ο Αλγερινός σκοράροντας για έκτη φορά στα επτά τελευταία παιχνίδια του στο Champions League.

H παράτασταση πάντως των πολιτών είχε και συνέχεια, αφού και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από την αντίπαλό τους και πιστοποίησαν την ανωτερότητα αυτή και με άλλα γκολ. Αρχικά στο 53′, με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει υπέροχη κάθετη μπαλιά και τον Γουόκερ να τρυπάει την άμυνα των γηπεδούχων για να κάνει με πλασέ το 3-0, με τον Βέλγο να φτάνει μάλιστα τις 16 ασίστ του σε 36 παρουσίες του στο Champions League από την έναρξη της σεζόν 2016-17 και μετά.

Λίγο αργότερα, ο Γκουαρδιόλα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή τους Στέρλινγκ και Πάλμερ και το συγκεκριμένο δίδυμο πρωταγωνίστησε στο 67ο λεπτό, με τον Στέρλινγκ να βγάζει την ασίστ και τον 19χρονο Πάλμερ να πανηγυρίζει το πρώτο τέρμα του στο Champions League.

Έγινε μάλιστα μόλις ο τρίτος έφηβος που σκόραρε σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για λογαριασμό της Σίτι μετά από τους Φόντεν και Ιεανάτσο, ενώ σε ηλικία 19 ετών και 166 ημερών έγινε συνολικά ο 10ος νεότερος Άγγλος σκόρερ στο Champions League.

Η Μπριζ κυνήγησε το γκολ της τιμής και το βρήκε στο 81ο λεπτό με τον Βάνακεν, με τον αρχηγό της να βρίσκει μάλιστα δίχτυα για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι του στο Champions League, ωστόσο η Σίτι είχε απάντηση, με τον Μαχρέζ να σκοράρει στο 84′ και να γράφει με το δεύτερο προσωπικό του γκολ το 5-1 για τους πολίτες, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα, Χέντρι, Ενσοκί (79′ Μέχελε), Σόμπολ, Ριτς (56′ Βόρμερ), Άλβαρες (68′ Εμπαμπά), Σόουα (56′ Βαν Ντερ Μπρεμπτ), Βάνακεν, Λανγκ, Ντε Κετελάρε (79′ Ντοστ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ (57′ Άκε), Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (65′ Πάλμερ), Ρόδρι (71′ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (57′ Γκιουντογκάν), Μαχρέζ, Φόντεν (64′ Στέρλινγκ), Γκρίλις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ