aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΜπάγερν και Μπενφίκα υποβίβασαν την Μπαρτσελόνα στο Europa (vid)

Μπάγερν και Μπενφίκα υποβίβασαν την Μπαρτσελόνα στο Europa (vid)

Καμία διάθεση για εκπτώσεις δεν είχε η Μπάγερν. Οι αδιάφοροι Βαυαροί παρατάσσοντας… κανονική ομάδα επικράτησαν 3-0 της Μπαρτσελόνα κάνοντας το 6/6 στον πέμπτο όμιλο του Champions League. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπενφίκα επί της Ντιναμό Κιέβου στο «Ντα Λους» με 2-0 έστειλε τους «αετούς» της Λισαβόνας στους «16» και την Μπαρτσελόνα εκτός συνέχειας για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια και υποψήφια αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League.
Στην άδεια (λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό) «Αλιάντς Αρένα» η Μπάγερν δεν λυπήθηκε την Μπαρτσελόνα. Κι αφού προειδοποίησε σε 1-2 περιπτώσεις, άνοιξε το σκορ με την ασίστ του Λεβαντόφσκι και την κεφαλιά του Μίλερ στο 34’, ενώ ο Σανέ με φοβερό σουτ στο 43’ που βρήκε απροετοίμαστο τον Τερ Στέγκεν αποτελείωσε ουσιαστικά τους «μπλαουγκράνα».

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν πάτησε φρένο και συνέχισε να σφυροκοπά το απογοητευμένο σύνολο του Τσάβι. Ο Μουσιάλα στο 62’ από όμορφο γύρισμα από τα αριστερά έγραψε το 3-0.

Στη Λισαβόνα, η Μπενφίκα φρόντισε από νωρίς να μεταφέρει το άγχος στην Μπαρτσελόνα πετυχαίνοντας γρήγορα δύο γκολ απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου. Οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν απίθανη ευκαιρία με τον Τσιχάνκοφ να σουτάρει άουτ σχεδόν προ κενής εστίας, αλλά η συνέχεια ανήκε στους «αετούς».

Ο Γιάρεμτσουκ στο 16’ σκόραρε κατά της πρώτης ομάδας της καριέρας του και ο Ζιλμπέρτο στο 22’ έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Οι Ουκρανοί, πάντως, δεν κατέθεσαν τα όπλα, πίεσαν κι έχασαν ευκαιρίες για να επιστρέψουν στο ματς αναγκάζοντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να βάζει τις φωνές στους συμπαίκτες του, αλλά και το κοινό τους να αρχίσει τα σφυρίγματα. Ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε αρκετές σπουδαίες επεμβάσεις διατηρώντας ασφαλές το προβάδισμα της Μπενφίκα και την πρόκρισή της στα νοκ άουτ της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016/17.

Τα ματς

Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 3-0
(34’ Μίλερ, 43’ Σανέ, 62’)


Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου 2-0
(16’ Γιάρεμτσουκ, 22’ Ζιλμπέρτο)


Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
1. Μπάγερν 18
2. Μπενφίκα 8
3. Μπαρτσελόνα 7
4. Ντιναμό Κιέβου 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ