aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑρχίζει η γιορτή των αστεριών

Αρχίζει η γιορτή των αστεριών

Με έναν μήνα καθυστέρηση, συγκριτικά με ότι συνέβαινε μέχρι πέρυσι αρχίζει σήμερα η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο. Τριάντα δύο ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, μπαίνουν στο κυρίως πιάτο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στον 3ο όμιλο, όπου ο Ολυμπιακός που απέκλεισε την Ομόνοια, έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Εάν θεωρηθεί ως δεδομένη, η πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι, οι νταμπλούχοι Ελλάδος, θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο με αντιπάλους την Πόρτο και την Μαρσέιγ, την οποία υποδέχονται αύριο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ποδοσφαιρικού πλανήτη, διεξάγεται υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, που ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και κατ’ επέκταση την έναρξη της τρέχουσας. Αυτό, πάντως, δεν θα επηρεάσει χρονικά την φάση των ομίλων, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει κάθε χρονιά.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με κορυφαία αυτήν την Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που θα γίνει απόψε. Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει την Φερεντσβάρος που επιστρέφει στους ομίλους μετά από 25 χρόνια, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί αύριο την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Λίβερπουλ θα φιλοξενηθεί από τον Αγιαξ.

Υπό τις εξελίξεις και τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, η ΟΥΕΦΑ κατήρτισε το νέο χρονοδιάγραμμα στις αρχές Ιουνίου όταν η πανδημία άρχισε να τίθεται υπό έλεγχο στην Ευρώπη. Αλλά με την πρόσφατη αύξηση των αριθμών κρουσμάτων, η ανησυχία επιστρέφει.

Όπως αρκετοί ποδοσφαιριστές στην «γηραιά ήπειρο», ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρέθηκε θετικός και θα χάσει τον εναρκτήριο αγώνα της Γιουβέντους με την Ντιναμό Κιέβου, ενώ δεν αποκλείεται να λείψει και από την… συνάντηση κορυφής της επόμενης εβδομάδας με τον Λιονέλ Μέσι, στο ντέρμπι του ομίλου με την Μπαρσελόνα.

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΗΜΕΡΑ

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι – Σεβίλη 22:00
Ρεν – Κράσνονταρ 22:00

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ – Μπριζ 19:55
Λάτσιο – Ντόρτμουντ 22:00

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου – Γιουβέντους 19:55
Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος 22:00

8ος ΟΜΙΛΟΣ (22:00)
Παρί ΣΖ – Γιουνάϊτεντ 22:00
Λειψία – Μπασακσεχίρ 22:00

ΑΥΡΙΟ

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάλτσμπουργκ – Λοκ. Μόσχας 19:55
Μπάγερν – Ατλέτικο 22:00

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μ. – Σαχτάρ 19:55
Ίντερ – Γκλάντμπαχ 22:00

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 22:00
Μάν. Σίτι – Πόρτο 22:00

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ – Λίβερπουλ 22:00
Μίντιλαντ – Αταλάντα 22:00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ