aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE«Απόλυτος» με ρεκόρ ο Αγιαξ, «έκλεισε» με πεντάρα η Ντόρτμουντ (vids)

«Απόλυτος» με ρεκόρ ο Αγιαξ, «έκλεισε» με πεντάρα η Ντόρτμουντ (vids)

Ο Αγιαξ νίκησε άνετα 4-2 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Άμστερνταμ Αρίνα» για την έκτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε το «6 στα 6» και σχετικό ρεκόρ, αφήνοντας απλά στη δεύτερη θέση στα «λιοντάρια». Εντυπωσιακά «έκλεισε» η Ντόρτμουντ, η οποία διέλυσε 5-0 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» την τραγική Μπεσίκτας και πάει με άλλη ψυχολογία στο Europa League.

Αγιαξ-Σπόρτινγκ 4-2
Ο Αγιαξ ξεκίνησε δυνατά και στο 8’ ο Μπαγκάτσα ανέτρεψε τον Αλέ μέσα στην περιοχή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο ίδιος ο παθών το εκτέλεσε για το 1-0. Τα «λιοντάρια» απάντησαν άμεσα και ισοφάρισαν στο 22’, όταν ο Ταμπάτα έκανε τη σέντρα και Νούνο Σάντος με κοντινή προβολή από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, απαντώντας στην ευκαιρία του Μπέργκις στο 17’. Ο «Αίαντας» απάντησε με ευκαιρίες με τους Σούιρους, Αντονι και Μαρτίνες. Στο 41΄, όμως, προηγήθηκε 2-1 με το πλασέ του Αντονι μέσα στην περιοχή.

Ο Αγιαξ ξεκίνησε δυνατά και στην επανάληψη και έφτασε το 58΄στο 2-1, όταν, μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του, ο Σούιρους έδωσε στον Νέρες και αυτός με πλασέ από τα αριστερά, σκόραρε. Στο 62΄, ο Μπέργκις πήρε την μπάλα από τις εναλλαγές και με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 4-1. Στο 67’, ο Αντονι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 78’, ο Ταμπάτα πήρε την μπάλα από τον Εσγκάιο και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 4-2.


Ντόρτμουντ-Μπεσίκτας 5-0
Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά από την αρχή και στο 29’ ο Μπέλιγχαμ έδωσε στον Μάλεν και αυτός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα των Τούρκων για το 1-0. Στο 43’, ο Ουέλιγκτον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Νταχούντ, αποβλήθηκε και ο Ρόις εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 2-0.

Στην επανάληψη, είχαμε το ίδιο σκηνικό. Στο 53’, ο Ρόις έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή της Μπεσίκτας και με υπέροχη ατομική προσπάθεια πλάσαρε εύστοχα για το 3-0. Στο 68’, ο Σουλτζ σέντραρε για τον Χάαλαντ και έκανε το 4-0. Στο 81’, ο Νταχούντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Χάαλαντ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 5-0.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ