aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΆγιαξ - Μπενφίκα 0-1: Η παρέα του Βλαχοδήμου πάγωσε το Άμστερνταμ (vid)

Άγιαξ – Μπενφίκα 0-1: Η παρέα του Βλαχοδήμου πάγωσε το Άμστερνταμ (vid)

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου διέψευσε τα προγνωστικά, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν μία από τις καλύτερες επιθετικές λειτουργίες του κόσμου τη φετινή σεζόν, του Άγιαξ, και με το γκολ του Ντάργουιν Νούνιες στο 77′ πήρε τη νίκη 1-0 μέσα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και συνάμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η πορτογαλική ομάδα κατάφερε να περιορίσει τους Ολλανδούς, να «κλειδώσει» τα ατού τους και σε μία από τις λίγες επιθέσεις της βρήκε το «χρυσό» γκολ που τη στέλνει στην επόμενη φάση και στην κλήρωση της Παρασκευής.

Οι δύο ομάδες έδειξαν τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά. Ο Άγιαξ θα προσπαθούσε να «πνίξει» τον αντίπαλό του, με πρέσινγκ ψηλά και κρατώντας μπάλα μέχρι να βρει τρόπο να πλησιάσει την αντίπαλη εστία. Οι Πορτογάλοι δέχθηκαν αυτήν τη συνθήκη, αμύνθηκαν με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και πόνταραν στην ταχύτητα ορισμένων παικτών, όπως ο Ντάργουιν Νούνιες, για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Κανένα από τα δύο πλάνα δεν απέδωσε καρπούς. Ο Άγιαξ είχε αρκετές τελικές μεν, ωστόσο ελάχιστες προκάλεσαν πραγματική ανησυχία στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Η καλύτερη στιγμή, ένα γκολ που σημείωσε ο Σεμπαστιάν Αλέ, ουσιαστικά δεν ήταν φάση, αφού υπήρχε οφσάιντ του Ντούσαν Τάντιτς που έβγαλε την ασίστ.

Ο Βλαχοδήμος έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση σε ένα μακρινό σουτ του Ράιαν Χράφενμπερχ, σε μία από τις δύο εύστοχες τελικές των γηπεδούχων στο 1ο μέρος. Οι «αετοί» είχαν μόλις μία τελική κι αυτή άουτ σε μια ακίνδυνη κεφαλιά.

Ο Νέλσον Βερίσιμο έριξε στον αγώνα τον Σουαλιό Μεϊτέ αντί του Αντέλ Τααράμπτ, όμως η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια. Ο Άγιαξ βρισκόταν διαρκώς με την μπάλα στα πόδια στο γήπεδο της Μπενφίκα, όμως ήταν λιγότερο απειλητικός και από το 1ο ημίχρονο.

Επιστράτευσε ακόμα και ψηλές μπαλιές, όμως όλες οι προσπάθειες των παικτών του κατέληξαν άουτ. Οι πιο επικίνδυνες στιγμές ήταν αυτές όπου οι παίκτες του δεν πρόλαβαν να σουτάρουν, εξαιτίας μαρκαρισμάτων της ύστατης στιγμής παικτών της Μπενφίκα.

Στο 77ο λεπτό, μία σπάνια επίθεση των Πορτογάλων κατέληξε σε φάουλ από δεξιά. Η εκτέλεση του Άλεξ Γκριμάλντο (ο οποίος χτύπησε δύο φορές στο 2ο ημίχρονο, αλλά συνέχισε) κατέληξε σε κεφαλιά του Νούνιες και κακή έξοδο του Αντρέ Ονανά.

Το 1-0 των Πορτογάλων ήταν γεγονός και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι μπορούσαν στα μετόπισθεν για να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα και τελικά τα κατάφεραν, πανηγυρίζοντας έξαλλα στο τέλος του αγώνα μια σπουδαία πρόκριση και την παρουσία τους στην κλήρωση της Παρασκευής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ