aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαChampions League: 14 γκολ σε 2 ματς! (videos)

Champions League: 14 γκολ σε 2 ματς! (videos)

Όσο και να τσιμπιόμαστε, αυτό που είδαμε απόψε (σημειώστε την 21η Φεβρουαρίου 2017) θα μας πάρει καμπόσο καιρό να πιστέψουμε ότι… πράγματι, το είδαμε!

Σε ένα ματς ορισμό του έπους, Σίτι και Μονακό μάς χάρισαν το καλύτερο νοκ-άουτ που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία (και βάλε) στο Champions League, με τους «πολίτες» να επικρατούν, τελικά, με το απίστευτο 5-3 και ενώ στο 61′ ο Φαλκάο είχε κάνει το 3-2 για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ!

Σε μισή ώρα, δηλαδή, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ και όχι, απλά, έφεραν «τούμπα» τους Μονεγάσκους, αλλά πήραν και προβάδισμα δύο τερμάτων, ενόψει της ρεβάνς στο Πριγκιπάτο, για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί εξίσου μυθικά πράγματα, με τη Σίτι να ανοίγει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τη Μονακό να κάνει την… πρώτη ανατροπή και να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, 2-1!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους citizens οι Αγουέρο και Σανέ, με τον τελευταίο, ειδικά, να κάνει πράγματα και θαύματα, σε ένα παιχνίδι, πάντως, που ουδείς υστέρησε και όλα παραμένουν ανοιχτά σε ό,τι αφορά το ποιος θα… τσεκάρει, τελικά, το «εισιτήριο» για τους «8».

Στο πρωτάθλημα παραπατάει και δεν πείθει, αλλά η Ατλέτικο στο Champions League νιώθει σαν στο σπίτι της. Απόδειξη η αποψινή της εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερ στο Λεβερκούζεν, που παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσαν… παιχνιδάκι στα πόδια των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν αγριεμένοι, κάτι που φαινόταν σε κάθε της επίθεση και η γκολάρα του Σαούλ απλά άνοιξε το δρόμο για την εμφατική επικράτηση. Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, η Ατλέτικο είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ στο β’ όποτε οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν οι Μαδριλένοι είχαν τις απαντήσεις.

Το τελικό 4-2 δεν αφήνει περιθώριο για οποιαδήποτε αμφισβήτηση αναφορικά με την πρόκριση της Ατλέτικο στα προημιτελικά της διοργάνωσης και για ακόμα μία χρονιά το όνειρο της κατάκτησης της κούπας θα παραμείνει ζωντανό.

Λεβερκούζεν: Λένο – Χένριχς, Τοπράκ, Ντράγκοβιτς, Ουέντελ – Αρανγκίς, Καμπλ, Μπελαράμπι, Μπραντ – Χάβερτς, Τσιτσαρίτο.

Ατλέτικο: Μογιά -Σάβιτς, Βρσάλικο, Χιμένες, Φελίπε Λουίς – Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο – Γκριζμάν, Γκαμεϊρό

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ