aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE2ος όμιλος: Πέρασε κι από τη Μαδρίτη η Λίβερπουλ, «ταφόπλακα» στη Μίλαν ο Ντίας (vid)

2ος όμιλος: Πέρασε κι από τη Μαδρίτη η Λίβερπουλ, «ταφόπλακα» στη Μίλαν ο Ντίας (vid)

Mε το «διπλό» (3-2) έφυγε από την έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης η Λίβερπουλ. Δύο γκολ από τον Σαλάχ, όπως και ο Γκριεζμάν, ο οποίος εν συνεχεία αποβλήθηκε. Νίκη (1-0) της Πόρτο επί της Μίλαν.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 2-3
Με φόρα από την… πεντάρα επί της Γουότφορντ μπήκαν στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Στο 8′ ο Σαλάχ έκανε ένα από τα γνωστά του υπέροχα σλάλομ κι αφού πέρασε όποιον βρήκε, πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Εφάμιλλης ποιότητας και το 0-2, το οποίο διαμόρφωσε στο 13′ με βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κεϊτά.

Παρόλα αυτά, η Ατλέτικο αντέδρασε και μάλιστα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 20′ ο Γκριεζμάν μείωσε σε 1-2 με κοντινό πλασέ, ενώ στο 33′ ο ίδιος παίκτης έφερε το ματς στα ίσα με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής.

Ωστόσο, ο Γκριεζμάν στο 52′ εξελίχθηκε από… ωραίο σε μοιραίο για την ομάδα του. Ο Γάλλος επιθετικός πήγε με τις τάπες στο πρόσωπο του Φιρμίνο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και πήρε εκ νέου προβάδισμα (2-3) στο 76′ με την εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ, με τον Ερμόσο να έχει ανατρέψει τον Ζότα.

Στο 81′ το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» πανηγύρισε με τον καταλογισμό πέναλτι από τον Ντάνιελ Σίμπερτ, ωστόσο αφού ο Γερμανός διαιτητής εξέτασε ο ίδιος τη φάση στην οθόνη, έκρινε ότι ο Ζότα δεν έχει υποπέσει σε παράβαση. Με τη Λίβερπουλ να υπερασπίζει το προβάδισμά της μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Πόρτο-Μίλαν 1-0
Ούσα ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η Πόρτο έφτασε στη σημαντική επικράτηση (1-0) επί της Μίλαν χάρη στο σουτ του Ντίας από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 65′.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 2-3
(20′, 34′ Γκριεζμάν – 8′, 76′ πέν. Σαλάχ, 13′ Κεϊτά)
Πόρτο-Μίλαν 1-0
(65′ Ντίαζ)

H βαθμολογία του ομίλου:
1. Λίβερπουλ 9β.
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4β.
3. Πόρτο 4β.
4. Μίλαν 0β.

Το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) αγωνιστικής:
Τετάρτη (3/11)
Μίλαν-Πόρτο (19:45)
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ