Το τέλος της σχέσης Μπάγερν – Νάγκελσμαν ήταν ξαφνικό. Σκεφτείτε πως ο κόουτς έκανε σκι στην Αυστρία και έμαθε από τους δημοσιογράφος ότι απολύεται. Όπως από τα Μέσα ενημερώθηκε και για τους λόγους που οι Βαυαροί τον τελείωσαν.
Ο 35χρονος προπονητής, πάντως, κατεστραμμένος από το Μόναχο δεν φεύγει. Εκτός ότι είναι νεότατος και ικανός, είχε και πολλά χρήματα να παίρνει από τον οργανισμό. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο Νάγκελσμαν είχε να λαμβάνει κάθε μήνα 666.000 ευρώ!
Επίσης, υπάρχει θέμα με την αποζημίωσή του. Εάν ο Νάγκελσμαν έφευγε πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης σεζόν του -όπως κι έγινε- τότε η αποζημίωση είναι διαπραγματεύσιμη όπως αναφέρει η BILD κι όχι στάνταρ όπως συμφωνήθηκε για τα επόμενα χρόνια έως το 2026.