aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρόκριση απέναντι στην… πελάτισσα Σάλκε για Βέρντερ! (vid)

Πρόκριση απέναντι στην… πελάτισσα Σάλκε για Βέρντερ! (vid)

Τον… αέρα της Σάλκε φαίνεται πως έχει πάρει η Βέρντερ Βρέμης, με το σημερινό 2-0 μέσα στην «Φέλτινς Αρένα» να σημαίνει την τρίτη φετινή της νίκη σε ισάριθμα ματς και παράλληλα να της δίνει το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μάλλον μοιρασμένο, με τους «κένιγκσμπλαου» να ξεκινούν καλύτερα και να χάνουν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 27’, με τον αμαρκάριστο Σανέ να κάνει ωστόσο μια άστοχη κεφαλιά.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και έφτασαν κοντά στο 0-1 στο 43ο λεπτό. Όταν ο Γιοχάνες Έγκεσταϊν εκμεταλλεύθηκε την πάσα του αδερφού του, Μαξιμίλιαν, για να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νούμπελ.

Στην επανάληψη, η Σάλκε μπήκε πάλι καλύτερα και στο 52’ είδε το δοκάρι να της στερεί το… πολυπόθητο τέρμα, μετά από σέντρα του Εμπολό από αριστερά και προσπάθεια του Μπουργκστάλερ στο δεύτερο δοκάρι της αντίπαλης εστίας…

Κι αφού δεν έγινε το 1-0, ήρθε το 0-1… Με τον Ρασίκα να παίρνει το… ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Νούμπελ, να σουτάρει από θέση μέσα δεξιά και να στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία, στο 65’, φτάνοντας τα εννιά γκολ μέσα στο 2019 (σ.σ. μόνο ο Λεβαντόφσκι έχει περισσότερα, 11)!

Μάλιστα, η Βέρντερ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, επτά λεπτά αργότερα, όταν ύστερα από ωραίο συνδυασμό από τα δεξιά ο Κλάασεν με δυνατό σουτ έβαλε τις βάσεις πρόκρισης!

Αφού μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με την ομάδα από τον γερμανικό Βορρά, που ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σαχίν στο 90’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, να κρατάει με ευκολία το υπέρ της 0-2 και να περνάει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης

Τρίτη (02/04)
Πάντερμπορν-Αμβούργο 0-2
(54’, 78’ Λασόνγκα)

Άουγκσμπουργκ-Λειψία 1-1 (1-2 παράταση)
(90’+4’ Φινμπόγκασον – 74’ Βέρνερ, 120’+1’ πεν. Χάλστενμπεργκ)

Τετάρτη (03/04)
Μπάγερν Μονάχου-Χάιντενχαϊμ 5-4
(12’ Γκιορέτσκα, 53’ Μίλερ, 56’, 84’ πεν. Λεβαντόφσκι, 65’ Γκνάμπρι – 26’, 74’, 77’ πεν. Γκλάτσελ, 39’ Σνάτερερ)

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 0-2
(65’ Ρασίκα, 72’ Κλάασεν)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ