aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΠήρε την… ματσάρα στο Λεβερκούζεν η Ντόρτμουντ, ακάθεκτη η Μάιντς (vid)

Πήρε την… ματσάρα στο Λεβερκούζεν η Ντόρτμουντ, ακάθεκτη η Μάιντς (vid)

Με… τριπλή ανατροπή η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 4-3 στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Bundesliga, μετά από ένα «χορταστικό» παιχνίδι, με… γκολάρες και σασπένς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια, χάρη σε ωραίο τελείωμα του Βιρτς, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική, στο 9ο λεπτό.

Οι Βεστφαλοί ισοφάρισαν με κεφαλιά του Χάαλαντ στο 37’, ενώ από μια ακόμα κεφαλιά του Νορβηγού επιθετικού, ο Μπέλιγχαμ πήρε την ασίστ κι έκανε το 1-2, δύο λεπτά μετά όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης μέσω VAR…

Εν τέλει, η Λεβερκούζεν πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 2-1, από το λάθος του Μπραντ και την φοβερή εκτέλεση του Σικ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η Μπορούσια «χτύπησε» με το… καλημέρα στην επανάληψη, με τον Μπραντ να εξιλεώνεται και να κάνει το 2-2 στο 49’, ενώ ακολούθησε ένα ακόμα ωραίο τέρμα κι αφού προηγήθηκε… τσαφ, από τον Ντιαμπί, για το 3-2 υπέρ των «ασπιρίνων» στο 55ο λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν εκ νέου την απάντηση με την εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο να οδηγεί στο 3-3, στο 71’ και τρία λεπτά μετά ο Κοσούνου χτύπησε στο πρόσωπο τον Ρόις, ο διαιτητής Ζίμπερτ καταλόγισε πέναλτι και ο Χάαλαντ ευστόχησε, πετυχαίνοντας το 3-4 και ταυτόχρονα το πέμπτο του γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα!

Ο Αλάριο απέτυχε να νικήσει τον Κόμπελ στο 80’ και η Ντόρτμουντ έφυγε από την «Μπάι Αρένα» με το τρίτο της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα.

Συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμο η Μάιντς, καθώς κέρδισε εκτός έδρας την Χόφενχαιμ με 2-0 και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 21’, με το παρθενικό τέρμα του Μπούρκαρντ, για να έρθει ο Ίνγκβαρτσν, που είχε μπει αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα, και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 77’, δίνοντας στην ομάδα του την Τρίτη της νίκη.

Φράιμπουργκ και Κολωνία ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, καθώς οι «τράγοι» πήραν το προβάδισμα με τον Μοντέστ να βρίσκει δίχτυα για τρίτη φορά στη Bundesliga, με κεφαλιά, μετά από ασίστ του Σμιτς.

Ωστόσο, έμειναν με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Κάιντς με δεύτερη κίτρινη στο 74’, ενώ το… δράμα τους ολοκληρώθηκε ένα λεπτό πριν το τέλος, με το αυτογκόλ του Τσίχος να διατηρεί τους γηπεδούχους αήττητους.

Σάββατο (11/09)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-4
(9’ Βιρτς, 45’+1’ Σικ, 55’ Ντιαμπί – 37’, 77’ πεν. Χάαλαντ, 49’ Μπραντ, 71’ Γκερέιρο)


Oυνιόν Βερολίνου – Άουγκσμπουργκ 0-0

Φράιμπουργκ – Κολωνία 1-1
(89’ Τσίχος – 33’ Μοντέστ)

Χόφενχαϊμ – Μάιντς 0-2
(21’ Μπούρκαρντ, 77’ Ίνγκβαρτσεν)


Γκρόιτερ Φιρτ- Βόλφσμπουργκ 0-1
(10’ Ενμετσά)


Λειψία – Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή (12/09)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Στουτγκάρδη (16:30)
Μπόχουμ – Χέρτα Βερολίνου (18:30)
Γκλάντμπαχ – Αρμίνια Μπίλεφελντ (20:30)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ