aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΠάτησε κορυφή η Ντόρτμουντ, ανέβηκε τέταρτη η Λειψία (vids)

Πάτησε κορυφή η Ντόρτμουντ, ανέβηκε τέταρτη η Λειψία (vids)

Το εντυπωσιακό σερί της συνέχισε και απέναντι στην Χόφενχαϊμ η Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς επικράτησε με 1-0, πήρε την έβδομη διαδοχική νίκη της στη Bundesliga και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με ματς παραπάνω από τη δεύτερη πλέον Μπάγερν Μονάχου!

Οι Βεστφαλοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν και το νικητήριο γκολ τους, χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Ρόις και την… πλάτη του Μπραντ, λίγο πριν την ανάπαυλα.

Με την Ντόρτμουντ να σκοράρει και στο 57’, αλλά το τέρμα του Βολφ να μην μετράει, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι «ανέβασαν στροφές», είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες, με τους Κράμαριτς, Μπάουμγκαρτνερ, Ντόλμπεργκ και Ανχελίνο αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν…


Σπουδαία νίκη με 2-1, με την οποία κατάφερε να «καβαλήσει» την Φράιμπουργκ περνώντας αυτή τέταρτη, σημείωσε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στο ντέρμπι της σημερινής ημέρας.

Οι «κόκκινοι ταύροι» είδαν τους Βέρνερ και Φόρσμπεργκ να συνεργάζονται τόσο στο ξεκίνημα όσο και στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, έχοντας αμφότεροι από ένα γκολ και μια ασίστ και έδειξαν να «καθαρίζουν» το «τρίποντο» από… ημίχρονο.

Όπως και συνέβη, καθώς οι αετοί ναι μεν μείωσαν το σκορ με το τρίτο φετινό τέρμα του Σο, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά… μέχρι εκεί.


Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Χέρτα Βερολίνου, καθώς νίκησε με 2-0 την Άουγκσμπουργκ και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι «πρωτευουσιάνοι» πήραν προβάδισμα με εντυπωσιακό γκολ του Ρίχτερ, για να έρθει στη συνέχεια ο Λουκεμπάκιο και με το ένατο φετινό τέρμα του να «σφραγίσει» την υπόθεση νίκη, αμφότερα σε διάστημα εννιά λεπτών…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ