aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΝίκες για Άιντραχτ και Ουνιόν, τριπλή ισοβαθμία πίσω από την Μπάγερν

Νίκες για Άιντραχτ και Ουνιόν, τριπλή ισοβαθμία πίσω από την Μπάγερν

Μπορεί να δυσκολεύτηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ουραγό της Bundesliga, Σάλκε, ωστόσο η Άιντραχτ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0, χάρη στην οποία ξεπέρασε την Φράιμπουργκ και εκμεταλλεύτηκε την χθεσινή (20/1) ισοπαλία της Μπάγερν Μονάχου, μειώνοντας στους 5 βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης ευτύχησε να προηγηθεί στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη σε μια πάρα πολύ γρήγορη αντεπίθεση και εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Λίντστρομ, ο οποίος τελείωσε και τη φάση ιδανικά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στη συνέχεια η Σάλκε πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει απάντηση και οi Μπορέ (83′) και Μπούτα (90’+1′) σκόραραν στην «τελική ευθεία« του ματς, αναγκάζοντας τη Σάλκε στην 11η ήττα της σε 16 αγωνιστικές.

Από την άλλη, κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν η επιστροφή της Φράιμπουργκ στο 2023, γνωρίζοντας πολύ βαριά ήττα με 6-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και πέφτοντας από τη 2η στην 4η θέση της βαθμολογίας, 5 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Οι «λύκοι» άνοιξαν το σκορ στο 2ο κιόλας λεπτό με κεφαλιά του Βίμερ, πριν ο Βιντ χτυπήσει δύο φορές (28′, 37′), διαμορφώνοντας το 3-0. Ο Γκέρχαρτ έκανε το 4-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (56′), πριν οι Μπάκου (81′) και Βόλντσμιντ (πεν, 90’+4′) ολοκληρώσουν τον θρίαμβο των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβηκαν 6οι.

Σημαντικότατο τρίποντο στη μάχη της παραμονής πήρε η Μπόχουμ, η οποία επικράτησε 3-1 της Χέρτα, αφήνοντάς τη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Τουσάρ σκόραρε για τους πρωτευουσιάνους στο 11′ αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR, ενώ στο 22′ ο Χόφμαν άνοιξε το σκορ για την Μπόχουμ. Ο Σλότερμπεκ έκανε το 2-0 στο 44′ και ο Χόφμαν σκόραρε ξανά στο 57′, για το 3-0, ενώ ο Σερντάρ απλώς μείωσε για το τελικό 3-1 στο 87′.

Η Ουνιόν Βερολίνου πήρε τεράστια νίκη με ανατροπή και δύο γκολ στα τελευταία λεπτά επί της Χόφενχαϊμ (3-1), πιάνοντας στους 30 βαθμούς τις Φράιμπουργκ και Άιντραχτ. Ο Σιεμπατσέου αστόχησε σε πέναλτι στο 25′ και ο Μπεμπού σκόραρε για το προβάδισμα της Χοφενχάιμ στο 43′, ενώ η Ουνιόν ισοφάρισε στο 73′ με τον Ντοέκι και τελικά πήρε το μεγάλο τρίποντο με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να σκοράρει ξανά, στο 90ό λεπτό.

Τέλος στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Στουτγκάρδη και Μάιντς, με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, να αγωνίζεται σε ολόκληρο το παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ